NOVA

18 april 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Jeugdhulpverlening
In NOVA vanavond aandacht voor de problemen in de jeugdzorg. Kinderen die hulp nodig hebben, moeten daar vaak erg lang op wachten.

Conclaaf
Alle kardinalen die vanmiddag aan het conclaaf begonnen, zeggen bij hun pauskeuze geleid te worden door de Heilige Geest. Maar, weten insiders, er wordt ook flink gelobbyd. Al in 1700 schreef Atto Melani een handleiding om inzicht te krijgen in de spelregels van de pausverkiezing. Het schrijversechtpaar Monaldi en Sorti bewerkte zijn tekst en die blijkt nog altijd actueel.

Bolkestein zonder stroom
Boze elektriciens sneden vorige week de stroomvoorziening van het Franse buitenhuis van Frits Bolkestein door. Ze zijn kwaad omdat de oud-eurocommissaris de plannen blijft verdedigen waarin hij vrij dienstenverkeer binnen de EU wil bevorderen. Goedkope Poolse arbeiders zouden dan ook in Nederland of Frankrijk kunnen gaan werken.

Den Haag Vandaag: topinkomens
Vandaag overlegt minister De Geus van Sociale Zaken met gemeenten en provincies, de aandeelhouders van de energiebedrijven Nuon en Essent. De Geus wil bekijken hoe de aandeelhouders invloed kunnen uitoefenen op de salarissen.

Presentatie: Jeroen Pauw

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
Zaterdag in NOVA/Den Haag Vandaag