Ingezonden persbericht

Enixé IT Solutions BV neemt Location Based Services over van ESRI NL

WOERDEN, 20050418 -- Enixé IT Solutions BV heeft het Location Based Services platform en bijhorend klantenbestand overgenomen van ESRI Nederland BV. Het platform versterkt het partnership dat beide partijen in 2003 zijn aangegaan voor het ontwikkelen van GIS webapplicaties voor woningcorporaties.


Location Based Services is een online dienst waarbij afnemers een abonnement kunnen nemen op een kaartservice. Hiermee kunnen plattegronden, routebeschrijvingen en Points of Interest via een Application Service Provider (ASP) af worden genomen. Het is zo mogelijk om geodata via het Internet voor allerlei GIS doeleinden in te zetten. De dienst wordt als een open XML webservice beschikbaar gesteld.

Klanten van de Location Based Services zijn marktleiders in de automotive en makelaarsbranche, evenals diverse klanten in de vastgoedbranche. Tevens is er een actief netwerk van resellers in de vorm van webontwikkelaars. Het groeiende klantenbestand is goed voor honderden internet sites waarop de dienst wordt gebruikt. Location Based Services maakt gebruik van ESRI ArcIMS / ArcSDE software en geodata van TeleAtlas.

Location Based Services is een waardevolle aanvulling op het reeds bestaande dienstenaanbod van GIS webapplicaties van Enixé IT Solutions BV.

Meer informatie: kaart.enixe.nl

Over Enixé IT Solutions BV

Enixé IT Solutions ontwikkelt en beheert sinds 1998 bedrijfskritische web-, backoffice en GIS applicaties voor grote ondernemingen en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

Op het gebied van GIS is Enixé IT Solutions met name actief in de vastgoedbranche en bij woningcorporaties.
Meer informatie: www.enixe.nl/solutions

Over ESRI Nederland BV

GIS (Geografisch Informatie Systeem) is de kern van wat ESRI Nederland bezighoudt. Deze systemen zijn er in allerlei soorten, maar de ArcGIS-productfamilie van ESRI is wereldwijd de meest complete en meest gebruikte GIS-software. ESRI Nederland begon in 1985 met GIS in Nederland en is een dynamische marktleider die samen met strategische partners ruim 450 organisaties en 10.000 gebruikers ondersteunt. Wereldwijd is ESRI vertegenwoordigd in 180 landen. Het hoofdkantoor staat sinds de oprichting in 1969 in Redlands, Californië.
Meer informatie: www.esrinl.com




Ingezonden persbericht