Pleon


18-04-2005
Nieuwe breedbandrouter van U.S. Robotics

Amsterdam, 18 april 2005 - Met de nieuwe breedbandrouter van U.S. Robotics® kan iedereen thuis en op kantoor zijn breedbandinternetverbinding en aanwezige USB-printers (1.1/2.0) delen met anderen. Er is dus geen pc nodig die als server dient. De nieuwe USR808001-breedbandrouter, gebaseerd op de zeer succesvolle USR808000A-router, is zeer betrouwbaar en veelzijdig. De verwachte gemiddelde winkelprijs is: 48,76 euro (incl. BTW)

"Met onze nieuwe breedbandrouter is het delen van high-speed internet, databestanden, netwerkprinters, muziek en multiplayer games zeer eenvoudig. Met de geïntegreerde en geavanceerde firewall zijn de pcs in het netwerk beschermd tegen hackers, zonder dat dit ten koste gaat van de performance", zegt Ute Kroboth, regiomanager Noord-Europa bij U.S. Robotics.

Kenmerken

Eenvoudige installatie en gebruik;
Ondersteunt universele plug-and-play en heeft een eenvoudige configuratiewizard. Werkt met Windows, Mac en Linux.

Zorgeloos netwerken;
De nieuwe breedbandrouter kent een geavanceerde Stateful Packet Inspection (SPI) firewall om het netwerk te beschermen en het MAC-adres te filteren zodat gebruikers zelf kunnen kiezen welke PCs kunnen worden gekoppeld aan het netwerk. Daarnaast kan een RS-232 seriële poort gebruikt worden voor dial-up/ISDN back-up.

Geïntegreerde printserver;
Universele plug & play met USB printers om deze te converteren naar gedeelde netwerkprinters. Compatible met alle USB 2.0 of 1.1 poort printers die een page description language ondersteunen (PostScript, PCL, etc.)

Eenvoudige netwerkuitbreiding;
Kan tot 4 PCs of Ethernet-apparaten aan, en tot 253 met extra hubs/switches.

Ondersteuning voor mobiele werkers/telewerkers; Kent eenvoudig netwerk-management protocol (SNMP) om het systeem op afstand te kunnen managen.

Autodetectie en -switching;
Herkent automatisch 10/100 Mbps verbindingen. Cross-over kabels zijn niet nodig.

Beeldmateriaal is te vinden op: www.usr.com/adbuilder

U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar wereldleider in internettoegang met de beste en meest innovatieve modems. U.S. Robotics levert netwerkproducten, vast en draadloos, DSL-modems voor breedbandtoegang en analoge modems voor thuis en in kleine kantoren. Het bedrijf werkt samen met belangrijke spelers in de branche en met aanbieders van nieuwe technologie om connectiviteitsoplossingen aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over het bedrijf en zijn producten kunt u vinden op: www.usr.com

U.S. Robotics is een geregistreerd handelsmerk van U.S. Robotics Corporation. Alle rechten voorbehouden. Andere gebruikte bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren. © 2005 U.S. Robotics Corporation.

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com