3 e persbericht van maandag 18 april 2005

Eindhoven 18-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte met vals identiteitsbewijs aangehouden

In het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandag rond 10.00 uur een 28-jarige Italiaan aangehouden. De verdachte probeerde een sofi-nummer te krijgen met een vals identiteitsbewijs. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden

De politie heeft maandag in de loop van de dag twee jongens van 17 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij worden samen met een 19-jarige Eindhovenaar, die afgelopen vrijdag werd aangehouden, verdacht van het slaan en schoppen van een 38-jarige Eindhovenaar op het Willaertplein op 10 maart jl. tussen 19.30 en 20.00 uur. De aanleiding van de geweldpleging is onduidelijk. Het slachtoffer liep een aantal schaafwonden en een blauw oog op. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Wolvendijk zijn maandag tussen 18.00 en 20.00 uur 750 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 110 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u.

Helmond: Verdachte aangehouden na mishandeling

In zijn woning in Helmond is maandag rond 16.50 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een medewerker van de Sociale Dienst, gelegen aan De Clundert, hebben mishandeld. Het slachtoffer werd enkele keren geslagen en liep diverse verwondingen in zijn gezicht op. Hieraan is hij in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Meisje lastig gevallen

Op Sportpark de Braak is maandagmiddag tussen 14.30 en 14.45 uur een 17-jarig meisje uit Helmond door een onbekende man lastig gevallen. Het meisje fietste vanaf de Rembrandlaan in de richting Sportpark de Braak toen plotseling een onbekende man naast haar kwam fietsen en haar begon te betasten. Het meisje zag kans de man af te weren. Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar met lichtbruin haar, een slank postuur en een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij droeg een bruine jas en een blauwe spijkerbroek.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn maandag tussen 9.50 en 12.30 uur 681 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 26 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Auerschootseweg is maandag tussen 13.45 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1.072 gecontroleerde voertuigen reden 98 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Best: Aangehouden voor tanken zonder betalen

Na een onderzoek is maandag rond 19.15 uur in zijn woning in Best een 22-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het tanken zonder betalen bij twee tankstations aan de A58 op 17 december en 25 december van het afgelopen jaar. De waarde van de getankte brandstof is in totaal 119,20 euro. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Liessel: Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

In haar woning in Liessel is maandagavond rond 18.50 uur een 60-jarige vrouw aangehouden. Ze zou kort voor haar aanhouding haar 62-jarige man in hun woning hebben bedreigd. De vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.