Gemeente Hulst


Persbericht - 18.04.2005

Dodenherdenking 2005

Op woensdag 4 mei 2005 vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. In de gemeente Hulst wordt dit jaar op 3 plaatsen stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Hulst
In Hulst begint de plechtigheid om 18.30 uur in het stadskantoor met een kranslegging. Burgemeester J.F. Mulder zal hier de aanwezigen toespreken. Aansluitend vindt in de Nederlands Hervormde kerk te Hulst een interkerkelijke dienst plaats. Vervolgens gaat het in stille tocht naar het Monument De Gevallen Krijger aan de Glacisweg te Hulst. Hier wordt een krans gelegd, gevolgd door 2 minuten stilte en de Last Post.

Kloosterzande
Daar het 60 jaar geleden is dat de bevrijding plaatsvond vangt dit jaar in Kloosterzande de plechtigheid om 18.30 uur aan met een dienst in de Hervormde Kerk. Aansluitend zal om 19.15 uur op het Hof te Zandeplein de herdenkingsplechtigheid plaatsvinden. Na een korte inleiding door wethouder F. van Driessche vertrekt de stille tocht richting de begraafplaats aan de Hulsterweg. Hier worden 3 kransen gelegd bij de graven van elke gesneuvelde militair. Daaropvolgend wordt de Last Post gespeeld. Vervolgens gaat het terug naar het Hof te Zandeplein waar 2 minuten stilte in acht worden genomen. Hier wordt eveneens een krans gelegd.

Graauw
De organisatie van de herdenking in Graauw ligt in handen van de dorpsraad, het feestcomité, het kerkbestuur en de school. Men verzamelt om 19.30 uur aan het Dorpsplein. Vervolgens gaat het in stille tocht richting de begraafplaats. Daar volgt o.a. een toespraak door wethouder E. de Deckere en wordt een krans gelegd. De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd. Om 20.00 uur vormen ook op Graauw de 2 minuten stilte de afsluiting van de herdenkingsplechtigheid.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl