Volker Wessels Stevin NV

Samenwerking Trudo - VolkerWessels op Stijp S bezegeld
Op maandag 18 april ondertekenen woningcorporatie Trudo en bouw en vastgoedconcern VolkerWessels een overeenkomst die hun samenwerking op Strijp S officieel bezegelt. Trudo-bestuurder Thom Aussems en VolkerWessels lid van Raad van Bestuur Dik Wessels bekrachtigen met hun handtekening de grootste transactie uit de geschiedenis van de Einhovense corporatie. De
samenwerkingsovereenkomst heeft betrekking op de verwerving, herontwikkeling en bouw van `de driehoek' op het in Strijp S gelegen Philips-terrein.

Een hart van 170.000 m2
`De driehoek' is het hart van Strijp S. Het door Trudo aangekochte gebied beslaat het gedeelte waar de grote monumentale panden staan. Naast de herontwikkeling van deze gebouwen vindt ontwikkeling van een aantal nieuwe bouwvelden plaats. De totale oppervlakte van `de driehoek' bedraagt circa 170.000 m2 van in totaal 470.000 m2 .

Gefaseerde oplevering
De gebouwen en bouwvelden zullen tussen 2007 en 2012 gefaseerd worden opgeleverd. Er wordt hier een mix van functies gerealiseerd rondom wonen, werken en recreëren. In de monumentale fabrieksgebouwen zal onder meer een groot aantal lofts worden gerealiseerd. Daarbij gaat het om zowel huurwoningen als koopwoningen, waarvan een gedeelte met Trudo's kopen-met-korting label Slimmer Kopen® zal worden aangeboden.

Ontwikkeling door De Nieuwe Combinatie
Trudo is bij dit zeer grootschalige herontwikkelingsproject eigenaar en opdrachtgever. De projectontwikkeling is in handen van De Nieuwe Combinatie, een reeds bestaande joint venture tussen Trudo en Stam + De Koning. De restauratie en bouw worden uitgevoerd door aan VolkerWessels gelieerde bedrijven.

Ondertekening in De Lichttoren
De contractondertekening vindt plaats op maandag 18 april as. Om 16.00 uur op de eerste verdieping van De Lichttoren. Voorafgaand aan het officiële gebeuren staan de heren Aussems en Wessels om 15.30 uur de pers te woord.