Ingezonden persbericht

Maarssen, 19 april 2005

De multiculturele datingsite Etnodating.nl dwingt bestaansrecht af

In de lente van 2005 heeft Etnodating.nl zijn 6.500e member binnen een actieve periode van 2 maanden ingeschreven. Deze gratis multiculturele datingsite die de verschillende culturen die er in Nederland zijn, aan elkaar wil binden en inzicht wil geven in gemeenschappelijke interesses en raakvlakken, is uitermate geschikt voor daters die zich niet thuis voelen bij de traditionele datingsites waar de culturele achtergronden niet afdoende aan bod komen. Door in te springen op de multiculturele manifeste behoefte van mensen met een etnische achtergrond of mensen die interesse hebben in een partner met een etnische achtergrond, hoopt Etnodating.nl binnen een periode van 12 maanden een actief member-aantal te hebben van 30.000.

Etnodating.nl is vanaf november 2004 online en sinds 1 februari 2005 uit de testfase.
De bedenker en oprichter van Etnodating.nl, Mirzet Mahmutovic, kreeg het idee toen hij als single vond dat zijn interessevelden op de reguliere datingsites niet aan bod kwamen. Hij zette een eigen multiculturele datingsite op, die alle culturen inzichtelijk maakt. Nu, enkele maanden later en enkele medewerkers rijker, kan hij vertellen dat 67% van de ingeschrevenen een andere achtergrond of cultuur heeft dan de Nederlandse. Dit verklaart ook direct waarom de site Etnodating.nl juist zo moet heten.
Van de huidige relaties komt 16% tot stand via het internet en de internettoegang is nagenoeg 90%. Toch zal het aandeel van Etnodating.nl in deze reeds dichtbegroeide markt door de andere benadering de reguliere/traditionele sites niet schaden. Door Boeddhisten, Christenen, Hindoes, Joden, Moslims, New-age'rs, Protestanten, Rooms Katholieken en anders religieuze invloeden met elkaar en door elkaar te laten daten, ontstaat er een juiste afspiegeling van de Nederlandse maatschappij. Waar kun je immers meer leren over iemands cultuur dan op een multiculturele datingsite? Chatten, berichten sturen, interesse tonen en foto's bekijken zijn aan de orde van de dag. Zo'n 1.900 multiculturele contacten worden er per dag gelegd en dit aantal groeit dagelijks. Kortom, multicultureel daten is hip!

Iedereen kan zich kosteloos inschrijven op www.etnodating.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Etnodating.nl
General Manager
Rob van Zanten

Telefoon: 06-43441884
Email: pr@etnodating.nl

---- --