Pleon


19-04-2005
Funda ook toegankelijk voor mensen met een handicap Amsterdam, 19 april 2005 - Funda heeft op een manifestatie van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid een aanmoedigingsprijs ontvangen voor de website funda.nl. Met het toekennen van de aanmoedigingsprijs wil het Landelijk Bureau Toegankelijkheid (LBT) en Taskforce Handicap en Samenleving funda prijzen voor haar inspanningen om als grote landelijke (commerciële) website aandacht te schenken aan toegankelijkheid voor het brede publiek en daarbinnen voor mensen met een handicap. "Funda is goed op weg en moet een voorbeeld zijn voor anderen", aldus het LBT.

Funda is erg blij met de aanmoedingsprijs. "We hebben in ons 5-jarig bestaan veel tijd gestoken in de gebruikersvriendelijkheid van onze website. We willen het voor iédereen zo makkelijk mogelijk maken om een huis te bekijken of aan te bieden", aldus funda CEO Marque Joosten. Later dit jaar zal funda haar website laten toetsen om in aanmerking te komen voor het Waarmerk drempelvrij.nl.

Braille
Het lezen van websites op internet is in veel gevallen juist een probleem voor mensen met een visuele handicap. Zij lezen webpaginas met behulp van een zogenaamde braille-leesregel, een apparaat dat onder het toetsenbord wordt geplaatst. De braille-leesregel zet de html-code van de webpaginas om in braille-tekens die als puntjes uit een leesbalk omhoog komen. Dat omzetten van html naar braille levert, door de opbouw van deze html-codes, bij veel sites problemen op voor de leesbaarheid.

Over Drempels weg
Drempels weg is een project van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid (LBT). Deze organisatie wil de maatschappij bewuster maken van het belang van integrale toegankelijkheid en overheid, instellingen en bedrijven stimuleren om infrastructuur, gebouwen, producten en diensten, internet en informatie daadwerkelijk toegankelijk te maken voor iedereen. 'Totale toegankelijkheid voor iedereen!' is het motto, voor dik, dun, oud, jong, lang, kort, gehandicapt of niet. Meer informatie over toegankelijkheid is te vinden op www.lbt.nl en www.drempelsweg.nl.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders de makelaarsorganisatie NVM en Wegener. Funda.nl, met het meest complete en actuele aanbod van koopwoningen in Nederland, vormt een belangrijke schakel tussen consument en NVM-makelaar. Als informatiebron en als advertentiemedium faciliteert funda het aan- en verkoopproces van een woning en zorgt het voor transparantie in de woningmarkt. In 2004 verwierf funda de usability award: de prijs voor de meest gebruiksvriendelijke site van Nederland.