3 e persbericht van dinsdag 19 april 2005

Eindhoven 19-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen vrouw

In zijn woning in Strijp is dinsdag rond 17.35 uur een 35-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding in hun woning zijn 30-jarige vrouw hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Fellenoord is dinsdag rond 20.20 uur een 18-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man met een snelheid van 150 km/u over de Professor Dr Dorgelolaan rijden. Hier is de maximumsnelheid 50 km/u. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Helmond is dinsdag rond 16.10 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn 42-jarige vriendin met een mes in hun woning afgelopen maandag. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachte van diefstal uit slooppanden aangehouden

Op de Willem Prinzenstraat is dinsdag rond 17.40 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van onder andere koper uit slooppanden aan de Willem Prinzenstraat. In een container in de omgeving werden diverse stukken lood, zink en koperen leidingen aangetroffen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Verkeerscontrole

Op de Zuid Koninginnewal en op de Kasteel Traverse is dinsdag tussen 15.00 en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vijftien bekeuringen uitgedeeld. Negen voor het rijden door rood, twee voor een verlopen APK, één voor het niet verzekerd zijn, één voor het niet handsfree bellen en twee voor het niet dragen van de autogordel.

Veldhoven: Tweede verdachte aangehouden na inbraak in school

Na een onderzoek heeft de politie dinsdag rond 14.50 uur een 21-jarige man in zijn woning in Eindhoven Woensel Noord aangehouden. Hij wordt samen met een 18-jarige Eindhovenaar, die dinsdagochtend op de Grassavanne in Eindhoven werd aangehouden, verdacht van een inbraak in een school aan de Blaarthemseweg in Veldhoven (zie 1e persbericht van dinsdag 19 april 2005).

Veldhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Heerseweg Kempenbaan werd dinsdag een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden negen bekeuringen uitgedeeld aan fietsers voor het rijden door rood.