Ryanair

News Release

26.01.05

RYANAIR START NIEUWE LIJNDIENST EINDHOVEN - DUBLIN!

VIERDE NIEUWE RYANAIR BESTEMMING IN MINDER DAN EEN JAAR

Ryanair, Europa's No.1 low fares airline, heeft vandaag een nieuwe dagelijkse lijndienst aangekondigd van Eindhoven naar Dublin, met ongelooflijke tarieven vanaf EUR 29,99 enkele reis, inclusief belasting! De eerste vlucht is op 19 april 2005. Voor deze route wordt een nieuwe Ryanair Boeing 737-800 ingezet met een capaciteit voor 189 passagiers. Opnieuw wordt de keuze voor consumenten uit Ryanair's lage tarieven vluchten vanaf Eindhoven nóg groter gemaakt.

De activiteiten van Ryanair op Eindhoven Airport zijn in een stroomversnelling gekomen. In april 2002 is Ryanair begonnen met een dagelijkse vlucht naar Londen Stansted. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met een tweede dagelijkse vlucht naar Londen en dagelijkse vluchten naar Barcelona-Gerona, Rome en Milaan (eerste vlucht op 25 februari 2005). Met ingang van 19 april komt hier de dagelijkse route naar Dublin bij. Ryanair verwacht op deze route 80 tot 100.000 passagiers te vervoeren wat een enorme ecnomische stimulans voor de regio betekent.

Vandaag bij het bekend maken van de nieuwe route vanaf Eindhoven naar Dublin, zei David Gering, commerciëel directeur Benelux:

"Dit jaar vliegen ruim 27 miljoen passagiers met Ryanair door Europa. Door de opening van weer een nieuwe route vanaf Eindhoven Airport biedt Ryanair de Nederlandse (en Belgische- en Duitse-) consument nóg meer keuze en nóg meer voordeel. Dublin is de vijfde Ryanair bestemming vanaf Eindhoven. Dublin is niet alleen interessant voor de zakelijk markt, maar staat ook garant voor Guiness, U2, cultuur en gezelligheid. Ryanair heeft veel vertrouwen heeft in het ontwikkelingspotentieel van deze luchthaven met haar perfecte parkeervoorzieningen, overzichtelijkheid, ruime faciliteiten en plezierige en snelle service."

Ook Eindhoven Airport directeur Bart de Boer is enthousiast:

"Wij zijn ervan overtuigd dat de vlucht naar Dublin het net zo goed zal doen als de andere Ryanair routes vanaf Eindhoven. De uitbreiding wordt gerealiseerd binnen de in de Regionale Overeenkomst gemaakte afspraken. Conform de wensen van de omgeving wordt de vlucht naar Dublin uitgevoerd met een Boeing 737-800, een modern en geluidsarm toestel. Eindhoven Airport vervult in toenemende mate een belangrijke rol in Zuidoost Brabant; de bereikbaarheid van de regio neemt toe evenals het aantal arbeidsplaatsen. En dat alles in samenspraak met de omgeving, dat is uniek in Nederland."

Boek nu een enkele reis Eindhoven-Dublin vanaf EUR29,99 inclusief belasting op www.ryanair.com

Vluchtschema:
Vlucht nummer dagen vertrek aankomst
Eindhoven - Dublin FR1965 ma, di, wo, do, vr & zo 19:10 19:50 Eindhoven - Dublin FR1965 za 13:30 14:10
Dublin - Eindhoven FR1964 ma, di, wo, do, vr & zo 16:10 18:45 Dublin - Eindhoven FR1964 za 10:30 13:05

BOOK NOW