Gemeente Tilburg

17-3-2005
Dinsdag 19 april: Dag van de Leerplicht
Posteractie groep 8 Tilburgse basisscholen

Dinsdag 19 april a.s. is het de 'Dag van de Leerplicht'. Op deze dag zijn in heel het land activiteiten om leerplicht onder de aandacht te brengen. In Tilburg vindt de prijsuitreiking plaats, van een wedstrijd voor alle groepen 8 van de Tilburgse basisscholen.

Zij zijn gevraagd om de komende weken in de klas een poster te maken over het onderwerp leerplicht.

De poster vormt een onderdeel van een lesbrief, waarin de leerlingen meer verteld wordt over het belang van de leerplicht. Een deskundige jury, waaronder wethouder Hugo Backx van Onderwijs, zal op 19 april a.s. de prijswinnaar bekendmaken. De deelnemende groepen maken kans op een dagje uit naar een (educatieve) activiteit naar keuze, ter waarde van 750 euro. Bovendien vormen alle ingediende posters samen een expositie in de Stadswinkel Centrum aan het Stadhuisplein, ingang naast het Paleis. De expositie is de gehele maand mei te bezichtigen. De scholen kunnen voor 4 april hun poster inzenden

Dag van de Leerplicht
Leerplicht en de handhaving daarvan speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van spijbelen en voortijdig schoolverlaten en draagt zelfs bij aan het terugdringen van crimineel gedrag van jongeren. Aandacht voor leerplicht en de handhaving daarvan is niet altijd even groot. Daarom wordt er op de Dag van de Leerplicht extra aandacht aan besteed.

Bijlage 1: Lesbrief over leerplicht