Gemeente Geertruidenberg


Bijeenkomst over evenementenbeleid op 19 april

De geplande bijeenkomst van 1 maart jl. verviel vanwege de brand bij Mecari Plastics BV in Raamsdonksveer. Daarom deze nieuwe oproep om mee te praten over evenementenbeleid.

Op 30 november 2000 heeft de gemeenteraad de evenementennota 2000-2005 vastgesteld. De evenementennota geeft aan op welke wijze geprobeerd wordt de evenementen in goede banen te leiden. De raad heeft bij de vaststelling bepaald dat er na het verstrijken van deze termijn een evaluatie plaats moet vinden zodat het beleid eventueel aangepast kan worden. Tevens heeft de raad destijds bepaald dat bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de evenementenlocaties en de geluidsparagraaf (hoe hard mag de muziek staan) nog nader uitgewerkt moeten worden.

Overleg

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het beleid te evalueren met de partijen die het evenement organiseren of anderszins raakvlakken met het evenement hebben. Op 8 december 2003 heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden waarvoor naast de organisatoren onder andere omwonenden, politie en de ondernemersvereniging waren uitgenodigd. Uit de aanwezigen is een klankbordgroep gevormd, bestaande uit in totaal ongeveer 15 personen. Deze klankbordgroep is in 2004 enkele malen bijeen geweest en heeft met elkaar van gedachten gewisseld over het evenementenbeleid.

Bijeenkomst

Aan de hand van de klankbordbijeenkomsten zijn conclusies getrokken. De burgemeester wil op 19 april a.s. eenieder de gelegenheid geven hierover van gedachten te wisselen. Hij nodigt u uit voor de bijeenkomst op dinsdag 19 april a.s. om 20.00 uur op het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer. De uitkomsten van deze avond worden meegenomen in de overwegingen bij de verdere besluitvorming.

Even melden

Belanghebbende omwonenden die bij deze bijeenkomst aanwezig willen zijn worden verzocht dit vóór 15 april 2005 te melden aan de receptie van het gemeentehuis (tel 579579) zodat wij rekening kunnen houden met het aantal te verwachten personen.

Als u die avond verhinderd bent kunt u ook een brief sturen naar de burgemeester, postbus 10.001 4940 GA Raamsdonksveer.