Gemeente Haarlem


29 maart 2005
Stadbibliotheek Haarlem

089/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Informatiebijeenkomst over dementie voor familieleden en andere betrokkenen

De Geestgronden, specialisten in geestelijke gezondheidszorg, organiseert in samenwerking met de Stadsbibliotheek Haarlem een informatiebijeenkomst over dementie. De bijeenkomst is op dinsdag 19 april 2005 in de Stadsbibliotheek Haarlem, Gasthuisstraat 32 te Haarlem. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Dementie is voor veel mensen een moeilijk te begrijpen ziekte. We noemen dementie ook wel de ziekte van Alzheimer. Dit is een stofwisselingsziekte in de hersenen. Bij twee van de drie mensen die aan dementie lijden, is er sprake van de ziekte Alzheimer. Dementie brengt een proces op gang dat bij sommigen heel geleidelijk verloopt en bij anderen juist heel snel.


Voor familieleden en mensen in de omgeving kan het omgaan met iemand met deze problematiek ingewikkeld en emotioneel heel belastend zijn. Er zijn dikwijls ook vragen over hoe je nu het beste met iemand om kan gaan die deze ziekte heeft.

De informatiebijeenkomst dementie is bedoeld voor familieleden en andere betrokkenen van mensen die te maken hebben met dementie. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over wat dementie is, hoe het te herkennen en hoe er als betrokkenen mee om te gaan.

De kosten bedragen E 2,50 per persoon. Vanwege een verwachte grote belangstelling voor deze informatieavond is aanmelding vooraf noodzakelijk. Bel hiervoor naar het secretariaat van de afdeling Preventie en Innovatie: Haarlem tel. 023-5300660.




Gemeente Haarlem