Gemeente Bussum

Herinrichting Spiegel Noord

Op dinsdag 19 april vindt er een inspraakavond plaats over het Voorlopig Ontwerp voor het project Herinrichting Spiegel Noord. De avond wordt gehouden op het gemeentehuis en begint om 20 .00uur.Wij vragen u zich bij belangstelling voor deze avond aan te melden.

Met dit project wordt voorgesteld de wijk Spiegel Noord aan te wijzen als 30km-zone. Uitgangspunt is dat de wijk sober wordt ingericht vanwege het karakter van deze wijk. Hiervoor worden op een beperkt aantal kruisingen snelheidsremmende maatregelen (plateau's) aangelegd.

De Nieuwe 's Gravenlandseweg behoudt de functie van ontsluitingsweg (50km per uur). Vanaf de overweg met de Gen. de la Reijlaan tot aan de Herenstraat wordt deze weg gereconstrueerd, waarbij het verbeteren van de verkeersveiligheid het belangrijkste doel is. Hiervoor wordt een eenduidige en uniforme weginrichting voorgesteld waarbij onder andere bredere fietsstroken worden aangelegd.

Het te presenteren voorlopig ontwerp is gebaseerd op uitgangspunten, zoals die door de gemeente zijn vastgelegd in beleidsnota's (bijvoorbeeld de nota straatmeubilair, het Gemeentelijk Rioleringsplan, Verkeersstructuurplan etc.). Tijdens de avond staat de uitwerking van deze uitgangspunten voor uw gebied ter discussie, niet de uitgangspunten zelf.

De reacties op het voorlopig ontwerp worden door de gemeente afgewogen en indien mogelijk verwerkt in het definitief ontwerp.

Voor informatie en aanmeldingen kunt u zich wenden tot mevrouw C. van Gestel, tel (035) 692 88 79 of c.vangestel@bussum.nl. Aanmelden is mogelijk tot 8 april aanstaande.