Universiteit van Amsterdam

Duco Stadig blikt terug op elf jaar wethouderschap

Amsterdamlezing


dinsdag 19 april 20.00 uur

Duco Stadig, wethouder in Amsterdam, blikt in de laatste Amsterdamlezing van dit seizoen terug op elf jaar wethouderschap. Als wethouder Stedelijke Ontwikkeling was Stadig in de afgelopen jaren betrokken bij alle grote vernieuwingsprojecten in Amsterdam: Zuidas, IJburg, IJ-oever, de vernieuwing van de Bijlmermeer, Parkstad en Amsterdam-Noord. Daarnaast leidde hij de Noordvleugelconferenties en is hij voorzitter van de vereniging Deltametropool. In de lezing Een balans van 11 jaar wethouderschap schetst hij zijn beeld van en zijn visie op de stad toen hij aantrad als wethouder in 1994. Aan de hand van een van de projecten vertelt hij over zijn ervaringen met ontwikkelaars, bewoners, bestuurders en architecten, om vervolgens af te sluiten met zijn beeld en visie op de stad nu.


Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam.

Toegang: ¬ 4,50 per lezing (¬ 2,50 voor UvA-studenten en ¬ 3,50 voor UvA-medewerkers), passe-partout: ¬ 20,- (¬ 10,- voor UvA-studenten, ¬ 15,- voor UvA-medewerkers).

Reserveren via internet: www.uva.nl/adamreeks. Toegangskaart of passe-partout liggen een halfuur voor aanvang van de lezing klaar bij de balie van de Aula.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.