Gemeente Bernheze


Molukse gemeenschap ondertekent notitie

Persbericht

De gemeente Bernheze en het Moluks beleidsoverleg Bernheze ondertekenen op dinsdag 19 april de notitie Molukse gemeenschap. Deze notitie heeft als doel dat er een betere samenwerking komt met en tussen de diverse Molukse organisaties.

Spreekbuis
In Nistelrode woont een grote Molukse gemeenschap. Binnen deze gemeenschap bestaan verschillende organisaties die hun belangen behartigen; Stichting Pekaku, de Molukse Wijkraad en de Pastorani. De gemeente vindt het belangrijk dat de Molukse gemeenschap een sterkere organisatiestructuur krijgt die activiteiten organiseert maar ook als spreekbuis van de Molukse gemeenschap kan dienen.

Samenwerking
De notitie is tot stand gekomen in samenwerking met de Molukse organisaties, Stichting Diagonaal, Palet (steunpunt voor multiculturele ontwikkeling in Noord-Brabant), politie, Algemeen Maatschappelijk Werk en de gemeente. Na de ondertekening zal de nadruk komen te liggen op het ondernemen van activiteiten. Ook zal er extra aandacht zijn voor de huisvesting van senioren en de positie van Molukse jongeren.

Werkgroep
Alle betrokken partijen hebben ingestemd met de notitie en het bijbehorende werkplan. Voor de uitwerking van de aanbevelingen is een werkgroep in het leven geroepen. In deze werkgroep zitten de partijen die de notitie hebben ondertekend. De werkgroep zal de aanbevelingen uit de notitie vertalen naar activiteiten en met en door de Molukse gemeenschap deze tot uitvoering brengen. De Molukse gemeenschap zelf heeft een groot aandeel in het succes van deze activiteiten.