FNV BONDGENOTEN

Uitnodiging voor de pers

Presentatie secretaresseboek 'Een functie met inhoud'

Dinsdag 19 april 2005 om 13.00 uur

Een nieuwe editie van het boek dat de functie en arbeidssituatie van secretaressen in kaart heeft gebracht, het razend populaire secretaresseboek, is weer uit.

Vroeger had het werk weinig status, een secretaresse hield zich volgens de meeste mensen toch vooral bezig met correspondentie. Men begrijpt tegenwoordig dat het werk draait om overzicht houden over de informatiestromen. Het naslagwerk van FNV Bondgenoten met de verschillende partners in 1995 droeg bij aan professionalisering en een verbeterd imago van het vak.

Vijftienhonderd secretaressen (m/v) werkten deze keer mee aan het onderzoek naar hun vak en journaliste Geke van der Wal stelde met die informatie het handboek 'Een functie met inhoud' samen.

De vernieuwde editie van het handboek gaat moeilijke kwesties niet uit de weg en wijdt ook een paragraaf aan gewetensvragen en loyaliteitskwesties van de secretaresse. Hoe om te gaan met de macht en invloed die de functie met zich meebrengt? Zie je op je werk zaken waarvan je vermoedt dat ze niet door de beugel kunnen? Blijf je op het kompas van de baas varen of maak je je eigen keuze?

Zakenvrouw van het Jaar 2005 Yvonne Swaans krijgt van FNV Bondgenoten-bestuurster Anja Jongbloed en NVD-lid Anne van der Weijden het eerste exemplaar overhandigd. Ze doen dat op de Management Support-workshopdagen die worden gehouden van 19 tot en met 21 april in Meeting Plaza te Utrecht (zie www.managementsupport.nl). Secretaressedag is op 21 april.

Aansluitend op de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

PROGRAMMA

13.00 uur Optreden van cabaretiere Rommy Venema

13.20 uur Presentatie:
Zakenvrouw van het jaar 2005 Yvonne Swaans van Direct Wonen, Anja Jongbloed, lid van hoofdbestuur FNV Bondgenoten Anne van der Weijden van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen

13.45 uur Gelegenheid tot vragenstellen aan Auteur Geke van der Wal,
Onderzoekster dr. Kea Tijdens van het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies UvA en vertegenwoordigers van de bij het handboek betrokken organisaties.

Voor meer informatie, persexemplaar (vanaf 17 april) of interviews: FNV Bondgenoten persvoorlichting Loes Visser 030 2738389

Het handboek is tot stand gekomen op initiatief van het blad Management Support en FNV Bondgenoten in samenwerking met: UvA faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie, De Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen, Secretaresse Netwerk,
European Management Assistants,
Schoevers,
Starjob,
Profiel Select.


07 apr 05 13:36