FNV


Onderhandelingen CAO horeca opgeschort

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO horeca zijn voorlopig opgeschort. Tijdens derde onderhandelingsronde deze week (donderdag 7april) werd naar de mening van de vakbonden namelijk te weinig voortgang geboekt. Om die reden werd door de FNV Horecabond voorgesteld het overleg pas op 21 april te hervatten. In tussentijd willen de bonden zich bezinnen op een reactie op de voorstellen van de werkgevers. Dat gebeurt o.a. in een regulier overleg van de CAO commissie van de FNV Horecabond op dinsdag 19 april, maar ook in een gezamenlijk overleg van de vakbonden.

De werkgevers deden een handreiking door een loonsverhoging voor te stellen van 0,5 procent per 1 juli, als er op alle andere punten overeenstemming zou zijn. Voor het overige zijn de werkgevers bij hun vorige voorstellen gebleven.

* Wilt u op de hoogte blijven van de CAO-onderhandelingen in de horeca? Blijf dan ook de komende tijd de website van de FNV Horecabond in de gaten houden. Na iedere onderhandelingsronde en of ontwikkeling verzorgt de redactie van deze website voor u een actuele stand van zaken. De volgende nieuwsupdate is te verwachten rond donderdag 21 april, wanneer het overleg tussen de bonden en werkgevers zal worden hervat.

(Nieuws, vrijdag 8 april 2005, redactie: Frank van der Kuyl)