Gemeente Harderwijk

11/4/2005

Dinsdag 19 april Dag van de Leerplicht

11-4-2005

Leerlingen die dinsdag 19 april van school verzuimen kunnen rekenen op een telefoontje van wethouder Eijsenga of een leerplichtambtenaar van de gemeente Harderwijk. Op die dag, de landelijke Dag van de Leerplicht, organiseren het rijk en meer dan 140 gemeenten activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van scholen, ouders en leerlingen.

Handhaving van de leerplicht speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van spijbelen en voortijdige schoolverlating. Daarnaast kan handhaving tevens bijdragen aan het terugdringen van crimineel gedrag bij jongeren. De landelijke Dag van de Leerplicht bleek ook vorig jaar een effectief middel om het belang van leerplichthandhaving onder de aandacht te brengen.

De gemeente Harderwijk betrekt de scholen actief bij de Dag van de Leerplicht. De schooldirecties is gevraagd die dag voor 10 uur s morgens alle ongeoorloofd afwezige leerlingen te melden. Die leerlingen worden door de leerplichtambtenaar via een belactie nog dezelfde dag direct aangesproken op hun gedrag. Aan de belactie neemt ook onderwijswethouder Eijsenga van Harderwijk deel.
---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001