Gemeente Noordenveld


Dag van de leerplicht: 19 april 2005

Gepubliceerd op: 11 april 2005

Op 19 april 2005 wordt voor de tweede keer de landelijke Dag van de Leerplicht gehouden. Dan organiseren meer dan 140 gemeenten in Nederland activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van scholen, ouders en leerlingen. Ook de gemeente Noordenveld neemt deel aan de landelijke actiedag.

Wethouder Geert Wolters, portefeuillehouder Onderwijs verzorgt op deze dag een gastles in een

1e klas op de Ronerborg aan de H. Scheepstrastraat te Roden. Eerst wordt om 8.15 uur de film Leerplicht in Groningen, Dirk terug naar school vertoond. Daarna gaat de wethouder met de leerlingen in gesprek over wat er gebeurt als een jongere niet naar school gaat, met andere woorden de relatie tussen LEERPLICHT en SPIJBELEN wordt besproken.

Wethouder Wolters: Maar dat is niet het enige! Daarnaast wordt op alle scholen de flyer Snipperdagen? Nee! aan de leerlingen uitgedeeld. Deze flyer is een initiatief van de gemeenten in Noord en Midden Drenthe en het Westerkwartier. De gemeenten willen in het kader van de leerplichtdag extra aandacht besteden aan het zogenaamde LUXE- VERZUIM. Hiermee worden de extra verlof aanvragen van ouders van leerplichtige kinderen bedoeld, zoals bijvoorbeeld een extra verlof-aanvraag voor vrijdag en maandag omdat er een familieweekend op een waddeneiland is georganiseerd.

De folder waarin staat wanneer ouders wel extra verlof kunnen aanvragen ligt ter inzage op alle scholen en het gemeentehuis, en staat op de website van de gemeente Noordenveld

Roden, 7 april 2005.