Gemeente Eemsmond


College peilt mening inwoners over identiteitsstudie Uithuizermeeden maandag 11 april 2005

Op dinsdag 19 april 2005 houdt het college van Eemsmond een informatieavond over het concept van de identiteitsstudie Uithuizermeeden. De bijeenkomst vindt plaats in t Bommelhoes in Uithuizermeeden en begint om 19.30 uur.Hetcollegewilgraagde mening van inwoners horen over de identiteitsstudie. Op de informatieavond wordt de studie gepresenteerd, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen en meningen kenbaar te maken.

Identiteitsstudie
In een identiteitsstudie komen vragen aan de orde als: Hoe moet het dorp er de komende jaren uit gaan zien? Waar kunnen nieuwbouwlocaties gerealiseerd worden? Op welke plaatsen in het dorp moeten verbeteringen gerealiseerd worden? Belangrijke aspecten van ruimtelijke ontwikkeling, waar de inwoners over mee kunnen praten. Uitgangspunt bij nieuwe ontwikkelingen is dat ze recht doen aan de specifieke kenmerken van het dorp en de omgeving. Bij de opstelling van een identiteitsstudie wordt daarom eerst een ruimtelijke analyse gemaakt van de bestaande situatie. Op basis hiervan wordt in de identiteitsstudie de richting bepaald voor de ruimtelijke ontwikkeling van het dorp.

Voor de verschillende dorpen in de gemeente Eemsmond zijn of worden identiteitsstudies gemaakt. Voor de dorpen Uithuizermeeden, Roodeschool, Kantens en Usquert zijn de identiteitsstudies inmiddels in concept gereed.