Gemeente Den Helder

13-04-2005
Informatiemarkt Waar is de gemeente mee bezig

Op dinsdag 19 april houdt de gemeente Den Helder een informatiemarkt onder het motto Waar is de gemeente mee bezig. De informatiemarkt is bedoeld om de inwoners van Den Helder op een positieve en informele wijze te laten zien met welke projecten de gemeente momenteel bezig is.
De markt vindt plaats in de Stadshal (naast schouwburg De Kampanje) en duurt van 19.00 uur tot en met 22.30 uur.

Op de markt is informatie te vinden over het Stadshart en Nieuw Den Helder Centrum, breedtesport en veiligheid in Den Helder. Ook is er informatie over en voor jeugd en ouderen, onderwijs en cultuur. In verschillende stands is informatie te krijgen over Sail, de Structuurvisie Julianadorp, Duinzoom/Mariëndal en het Offshore Service & Logistics Centre.
Om de inwoners alvast te informeren over het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni aanstaande is er ook een Europese- stand ingericht. Deze stand wordt hoogstwaarschijnlijk bemand door een europarlementariër.

Bezoekers kunnen tijdens de informatiemarkt rechtstreeks in gesprek gaan met de raadsleden, erachter komen hoe het is om even burgemeester van Den Helder te zijn en een nieuwe slogan voor Den Helder bedenken. Om 21.30 uur is er een officiële raadsvergadering waarin een debat plaatsvindt over de ambities van de gemeente in relatie tot de beschikbare middelen.

De markt wordt omlijst door muziek en een aantal sportdemonstraties. In het filmzaaltje speelt doorlopend een filmprogramma.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur aanvang informatiemarkt
19.30 uur opening door de heer W.F. Bellinga als vice-voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van het Presidium met een muzikaal optreden
19.45 uur streetdancedemonstratie
20.15 uur turndemonstratie
20.45 uur streetdancedemonstratie
21.30 uur aanvang raadsvergadering in de benedenfoyer 22.30 uur einde informatiemarkt