Gemeente Amsterdam

Een balans van 11 jaar wethouderschap
Lezing Duco Stadig
13 april 2005

Duco Stadig, wethouder in Amsterdam voor Stedelijke Ontwikkeling sluit op 19 april de reeks UvA Amsterdamlezingen van dit seizoen af met een terugblik op 11 jaar wethouderschap.

Als wethouder Stedelijke Ontwikkeling was Duco Stadig in de afgelopen jaren als een spin in het web betrokken bij alle grote vernieuwingsprojecten in Amsterdam: Zuidas, IJburg, IJoever, de vernieuwing van de Bijlmer, Parkstad en Amsterdam-Noord. Hij leidde de Noordvleugelconferenties en is voorzitter van de vereniging Deltametropool.

In zijn lezing schetst hij zijn beeld van en visie op de stad toen hij aantrad als wethouder in 1994. Aan de hand van één van de projecten vertelt hij over zijn ervaringen met ontwikkelaars, bewoners, bestuurders en architecten, om af te sluiten met zijn beeld en visie op de stad nu.

Amsterdamlezingen

Dit is de zesde en laatste lezing in een serie van lezingen over de stad Amsterdam. In deze reeks Amsterdamlezingen, getiteld De maakbare stad, ging een zestal sprekers in op de grote projecten die de stad de afgelopen decennia een nieuwe maatschappelijke en culturele vitaliteit moesten schenken, maar die heel anders liepen dan iedereen verwachtte.

Amsterdamlezingen volgend seizoen

Volgend seizoen hopen wij u weer te mogen begroeten bij een nieuwe lezingenreeks. Meer informatie hierover kunt u te zijner tijd op de website vinden: www.uva.nl/adamreeks .

Informatie

Datum: dinsdag 19 april 2005
Tijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Plaats: Aula Universiteit van Amsterdam, Singel 411 Toegangsprijs: EUR 4,50
Korting voor UvA-studenten en medewerkers
Reserveren: www.uva.nl/adamreeks
congres@uva.nl
Telefoon: 020-525 4791

© Gemeente Amsterdam