Gemeente Bedum


13 april 2005

Op dinsdag 19 april wordt in verenigingsgebouw Irene in Zuidwolde een bijeenkomst gehouden waar de bevolking van Zuidwolde suggesties kan doen voor de herinrichting van de omgeving van de brug in het centrum van het dorp. Ook de herinrichting van Boterdiep Wz komt aan de orde. De gemeente wil graag weten welke wensen er onder de Zuidwolder bevolking leven. Die wensen zullen zoveel mogelijk in de uiteindelijke planvorming worden betrokken. De herinrichtingsplannen zullen worden uitgewerkt door Grontmij.

In het centrum van Zuidwolde wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe brug over het Boterdiep. De brug wordt in de loop van mei opgeleverd. In het verlengde daarvan wil de gemeente de omgeving van de brug opnieuw inrichten. Ook Boterdiep Wz zal worden aangepakt.

Na de inventarisatie van de wensen die in Zuidwolde leven, wordt door Grontmij een plan uitgewerkt. Dit plan zal later dit jaar weer worden voorgelegd aan de bewoners.

De uitvoering van de plannen is afhankelijk van externe financiering. Voor de realisering gaat de gemeente een beroep doen op ISV-subsidies. Of die afkomen, is in dit stadium nog niet zeker. De avond in Irene begint om 1 9.30uur.