Erasmus Universiteit Rotterdam

Europees Commissaris Regionaal Beleid Danuta Hübner op EUR

Op 19 april zal Danuta Hübner de afdeling Rotterdam van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) toespreken. Danuta Hübner (1948, Nisko, Polen) is sinds 1 mei 2004 Europees Commissaris voor Regionaal Beleid. Daarvoor was zij o.a. (onder-)minister voor Europese Zaken en voor Industrie en Handel en bekleedde hoge functies bij de VN Economische Commissie voor Europa en trad op als onderhandelaar voor haar land bij de OESO.

Als lid van de Europese Commissie is zij belast met het beleid met betrekking tot Structuur- en Cohesiefondsen. De Europese Unie telt 254 regio's die in haar visie een grotere rol moeten spelen bij het opvoeren van de concurrentiekracht en werkgelegenheid in de EU. Dit past in het kader van de 'relaunch' van de Lissabon-agenda, onlangs door de EC nieuw leven ingeblazen en er (nog altijd) op gericht om Europa in 2010 tot een staat van economische bloei te brengen die de vergelijking met de VS kan doorstaan.
De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen, zonder aanmelden. Het afdelingsbestuur Rotterdam hoopt u op 19 april te mogen verwelkomen.

Organisatie: afdeling Rotterdam van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (afdelingsvoorzitter dr. Ko Colijn (FSW). Dinsdag 19 april, 17.30 â 18.00 uur.
Locatie : Senaatszaal, Woudestein.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van afdeling Rotterdam,
drs. Nicole de Zwart, tel 010 417 2547, e-mail
n.dezwart@bsd.rotterdam.nl
of dr. Ko Colijn, colijn@fsw.eur.nl, (010)-408 2049.

gewijzigd op 14 apr 2005 09:20