Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 19 april, 09.30 uur

De commissie bespreekt de visie op de ontwikkeling van Katendrecht, voor wat betreft de woningbouw, ruimtelijke ordening, infrastructuur en openbaar vervoervoorzieningen. Verder ligt er een nieuwe rapportage over de vermeende fraude bij de afdeling Woningtoezicht van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) voor. Eind vorig jaar verschenen berichten in de media over mogelijke fraude.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 20 april, 14.00 uur

De commissie bespreekt drie actieprogrammas: Jeugd en Overlast, Jeugdwerkloosheid en Opvoedingsondersteuning. Deze actieprogrammas zijn geënt op speerpunten uit het Integraal Jeugdbeleid 2004 en bouwen voort op de eerste behaalde resultaten en knelpunten. Kenmerkend voor het Integraal Jeugdbeleid is het bevorderen van samenwerking tussen de verschillende partners in de keten. Verder spreekt de commissie over het raadsvoorstel voor de fusie van twee openbare basisscholen als gevolg van het teruglopen van het leerlingenaantal.

Commissie voor Middelen

Donderdag 21 april, 09.30 uur

De commissie behandelt de brieven van het college over de doorlichting van de gemeentelijke subsidies. De commissie-Van Middelkoop onderzocht in de afgelopen maanden de gemeentelijke subsidies en het subsidiebeleid. Doel was onder meer om te komen tot een ombuiging en een nieuw beoordelingskader voor subsidies. Ook de verbetering van de bereikbaarheid van de Gemeentebelastingen Rotterdam maakt deel uit van de agenda. Tot slot komt het personeelsbeleid van de gemeente aan de orde, waaronder het competentiemanagement en het mobiliteitsbeleid.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 21 april, 19.30 uur

Naar aanleiding van het jaarverslag Integraal Handhavingsprogramma verzorgt de Brandweer Rotterdam een presentatie over het matig tot slecht naleven van brandweervoorschriften in diverse branches. Aan de orde komt verder een rapport over het veiligheidsbewustzijn van brandweerpersoneel van de Inspectie voor Openbare Orde en Veiligheid (IOOV).

Bron: Griffie, 14-04-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissiebericht van_2062617]