Gemeente Arnhem

Nieuwe jongerenruimte in De Laar-West open
Het is zover. Dinsdagavond 19 april wordt de nieuwe jongerenruimte in het Sport- en Ontmoetingscentrum De Laar aan de Brabantweg geopend. Na de definitieve beslissing medio 2004 om daadwerkelijk te gaan starten met de verbouwing, is met man en macht gewerkt om de accommodatie zo snel mogelijk te kunnen openen. De jongeren zelf hebben in de voorbereiding en bij de verbouwing flink meegewerkt. Het is een fantastisch mooie ruimte geworden.

Zelfwerkzaamheid
De jongerenruimte is een initiatief van Stichting Rijnstad en Sportbedrijf Arnhem en is gerealiseerd met geld van de gemeente. De jongerenwerker van Stichting Rijnstad biedt de jongeren begeleiding en support. Niet alleen hebben de jongeren een actieve rol gehad in de indeling en de vormgeving, zij hebben ook zelf de handen uit de mouwen gestoken en een actieve bijdrage geleverd aan de verbouwing. Het resultaat is om trots op te zijn!

Openingshandeling
Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom om de opening bij te wonen. Verantwoordelijk wethouder
S. Veenstra zal samen met directeur van Rijnstad mw. L. van den Brand en de jongeren rond 20.00 uur de officiële openingshandeling verrichten. Daarna krijgt iedereen de gelegenheid om rond te kijken en is er tot 23.00uur vrije inloop voor de jongeren uit de wijk.

Openingstijden nieuwe ruimte
De accommodatie zal vooral een plek worden die ruimte biedt aan jongeren van 14 tot 24 jaar uit De Laar-West en De Laar-Oost voor ontmoeting, informatie en vrijetijdsbesteding. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de definitieve invulling, maar het streven is dat de jongeren uit de wijk er vanaf 19 april terecht kunnen op de dinsdagavond en de woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en op de maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Waarschijnlijk komt daar nog een middag bij. Zodra er enkele vrijwilligers (jongeren) beschikbaar zijn, kan daarnaast op andere tijden de computerruimte door bepaalde groepen worden gebruikt, bijvoorbeeld voor huiswerkbegeleiding. Totdat de invulling rond is, zal er mede door de hulp van vrijwilligers een aardig programma aangeboden kunnen worden.

In plaats van Nightrider
Tot nu toe had het jongerenwerk in De Laar de beperkte, doch geliefde, jongerenbus the Nightrider als ontmoetingsplek. Met de ingebruikname van de jongerenruimte is er nu een volwaardig alternatief in De Laar voorhanden waardoor de bus elders in de stad kan worden ingezet. 14 april 2005