Stadsdeel Zeeburg

Discussiebijeenkomst ontwerp nieuwe inrichting Javastraat

Schetsen nieuwe inrichting Javastraat

In de komende tijd wordt veel werk verzet voor de verbetering van de Javastraat. Het stadsdeel houdt weer een voorjaarsschoonmaak. En ter verfraaiing van de winkelstraat komt er nieuw straatmeubilair. Het stadsdeel is ook druk bezig met de plannen voor de nieuwe inrichting van de Javastraat. Dit krijgt over enkele jaren zijn beslag.

Om de Javastraat de uitstraling te geven van een bloeiende, levendige winkelstraat, moet de straat anders worden ingericht. Met een herinrichting van gevel tot gevel kan het een veelkleurige, groene winkelstraat worden, waarbij de huidige verkeersproblemen drastisch zijn verminderd.

Kloppend hart van de Indische Buurt
Hoe ziet het kloppend hart van de Indische Buurt er het beste en het mooiste uit? Een aantal deskundigen heeft opdracht gekregen een ontwerp te maken.

De wensen en ideeën van winkeliers en bewoners vindt het stadsdeelbestuur erg belangrijk bij het maken van een mooi en degelijk ontwerp. Eind maart 2005 was er een eerste workshop met een groep mensen uit de buurt: winkelier, bewoner, corporatiemedewerker, verkeerskundige en stedenbouwkundig ontwerper. Uitvoerig hebben zij met elkaar van gedachten gewisseld over uiteenlopende zaken:
* Wat maakt een winkelstraat mooi en wat lelijk?
* De straat afsluiten voor autos?

* Wat vinden bewoners en winkeliers zo aantrekkelijk aan de straat en wat willen ze liever niet zien in een nieuwe Javastraat?
* Meer of minder parkeerplaatsen?

* Vrij liggende fietspaden?

* Brede of smalle stoepen?

* Hoe lossen we de verkeerschaos op?

* De straat inrichten als een groene, mediterrane winkelstraat met terrassen en veelkleurige uitstallingen?

* Is eenrichtingsverkeer beter of juist niet?

Wilt u als bewoner van de Javastraat ook meedenken? Eind april komt er een tweede discussiebijeenkomst. We willen nog meer geluiden uit de Javastraat horen, van bewoners en van winkeliers, en de volgende stap zetten. Na de eerste bijeenkomst zijn de ideeën uitgewerkt in schetsen. Deze schetsen moeten de deelnemers tijdens de volgende discussiebijeenkomst inspireren. De vier modellen zijn uiteraard enkele van de vele denkbare mogelijkheden. Er zijn nog enkele plekken vrij voor bewoners die mee willen discussiëren. Dus meldt u aan.

Aanmelden discussiebijeenkomst
Wilt u meer informatie over de workshop of wilt u meedoen, geeft u zich dan uiterlijk dinsdag 19 april op door contact op te nemen met onze projectmedewerker Jeroen Ockers, telefoon (020) 608 07 28 of e-mail: JeroenO@zeeburg.nl.

De geopperde ideeën in de beide workshops gebruikt het stadsdeel voor het aanpassen van de sfeermodellen. In juni is er een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerde mensen uit de buurt om de verschillende ontwerpvarianten te presenteren.