Ingezonden persbericht


THE PLEASURE OF DRIVING A MAC

Mac2Go: Wereldprimeur uit
Borger sensatie op Mac Expo

BORGER ­ Een absolute wereldprimeur is de afgelopen weken ontwikkeld door Autoforum in Borger in samenwerking met Apple Reseller Mexpert met vestigingen in Hengelo en Enschede. Op basis van de Apple Mac Mini Computer is het Mac2Go Car Area Networksysteem tot stand gekomen voor alle types auto's. In het pand van Autoforum Borger is in korte tijd een prototype ontwikkeld en compleet aangepast en ingebouwd in een trendy Mini Cooper, nu al de Mac Mini Cooper genoemd.

Mac2Go wordt dinsdag 19 april op de Mac Expo geïntroduceerd. Deze beurs wordt van 19 tot en met 21 april gehouden in de RAI in Amsterdam.

Verkeersveiligheid
Martijn Aslander uit Borger, bedenker van Mac2Go, vertelt waarom dit systeem is ontwikkeld. "Bij de totstandkoming hebben we de verkeersveiligheid en de ict-mogelijkheden voor ogen gehad. Met het innovatieve Mac2Go Car Area Networksysteem denken we een extra steentje bij te kunnen dragen aan de verkeersveiligheid. Ik denk, ik weet het wel zeker eigenlijk, dat we aan de vooravond van een compleet nieuw tijdperk staan wat betreft computertoepassingen in de auto-industrie."

Met de komst van het nieuwe Apple besturingsprogramma Tiger (op 29 april, red.) zijn volgens Aslander compleet nieuwe toepassingsmogelijkheden te bedenken en te ontwikkelen. "Een belangrijke functionaliteit in Tiger is bijvoorbeeld het programma Dashboard. Met één druk op de knop haal je al je eigen programma's in één keer in beeld. Alle voor de bestuurder relevante info staat op het 12 inch grote beeldscherm. Het hangt eigenlijk van de gebruiker van de auto af wat hij uit Mac2Go gaat halen. Maar ik denk zelf dat met name de dashboardfunctionaliteit een hele waardevolle aanvulling kan zijn op het autogebruik. In feite heb je dan twee dashboards in je auto. Een software programma en de originele van je auto."

Mac2Go
Maar wat houdt het Mac2Go systeem nou precies in willen we van Aslander weten. "Veel mensen hebben in hun auto een cd-wisselaar, een autoradio, een navigatiesysteem, een telefoon, dvd-speler en soms een kilometerregistratievoorziening. Allemaal dure systemen die niet met elkaar kunnen communiceren. Met de presentatie van de Apple Mac Mini, een computer die maar iets groter is dan drie gestapelde cd-doosjes, kwam bij mij het idee deze in te bouwen in het dashboardkastje van een auto. De Apple Mac Mini is nu het kloppend hart van alle apparatuur in het Car Area Networksysteem. Je hoeft op de Apple Mac Mini alleen maar hardware of software toevoegen. Waarom met cd's lopen leuren als je 15.000 liedjes op de harde schijf kwijt kunt."

Boordcomputer
Volgens Martijn Aslander kun je het zo gek niet bedenken wat je allemaal met het systeem kunt doen. "De Apple Mac Mini is een volwaardige boordcomputer die je via een slede, dat zijn we nu aan het ontwikkelen, uit je auto kunt halen en zo thuis of op kantoor weer aan kunt sluiten. Met deze computer is niets meer onmogelijk. Dvd's kijken in de file, informatie branden op een dvd of cd-rom, via wi-fi, gprs en umts e-mail ophalen, de beurskoersen bijhouden en Internet en e-mail bekijken, je routeplanner raadplegen en je hebt altijd je telefoonboek bij je. Dat zijn zomaar wat voorbeelden waar vertegenwoordigers, fotografen, vrachtwagenchauffeurs, politie, brandweer en ambulances alsook de wegenwachten van de ANWB hun voordeel mee kunnen doen. Zo kun je als je een webcam installeert je complete route opnemen op de harde schijf. Dat kan van belang zijn voor de politie, maar ook voor transporteurs. Is er niets voorgevallen kun je de opname wissen."

Wensen
Aslander voegt er nog aan toe dat alles wat er digitaal mogelijk is in het creatieve Mac2Go-systeem binnen handbereik is. "Nu nog via een draadloos toetsenbord, maar binnenkort ook via knoppen aan het stuur. Per gebruiker zullen de wensen verschillend zijn."

Om meteen aan te sluiten bij het nieuwe systeem heeft Mexpert in de showroom van Autoforum Borger het eerste Apple verkooppunt in Drenthe geopend.

Meer info: Martijn Aslander (Elvenstone)
Borger.
Tel. 0651 - 243398
Internet: www.mac2go.nl (vanaf maandagavond in de lucht) E-mail: martijn@mac2go.info

Foto:
Albert Koops naast de Mac Mini Cooper die is voorzien van het revolutionaire Mac2Go Car Area Network System. (Foto: Bert Vennik) Foto is vrij van rechten mits naamsvermelding.

Foto's van de inbouw zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl