Gemeente Tytsjerksteradiel


Schoolkinderen Tytsjerksteradiel: leer echt leerrecht koekjes bakken

Burgum, 14 april 2005

Leerplicht? Leerrecht!
De gemeente Tytsjerksteradiel legt op de Dag van de Leerplicht (19 april as.) de nadruk op het leerrecht. In het kader hiervan gaan alle schoolkinderen van CBS Alpha uit Ryptsjerk en de Ichtusschool uit Gytsjerk koekjes bakken. Zij gaan onder het motto leer echt leerrecht koekjes bakken een hele dag aan de slag.

Wereldwijd zouden miljoenen kinderen blij zijn met een leerplicht. Dat betekent namelijk dat zij in de omstandigheid zouden zijn om naar school te gaan. Veel kinderen kunnen echter niet naar school, ook al zouden ze graag willen. Graag willen wij de jeugd in onze gemeente duidelijk maken dat het een prachtig voorrecht is om naar school te kunnen.

Belangrijkste spelers op deze dag zijn uiteraard de schoolkinderen. Zij gaan in de ochtend deeg kneden, in de middag de koekjes bakken en vervolgens deze koekjes uitdelen en/of verkopen aan familie, kennissen en buren. De gemeente zorgt voor de ingrediënten van de koekjes en voor een lekker recept. Om de dag nog een extra feestelijk tintje te geven, krijgen alle schoolkinderen een bak t-shirt.

Vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517
Karen de Jong, tel. (0511) 460 515