Gemeente Lisse

18-04-2005 Uitwisseling middelbare scholieren Tonami en Lisse

detail: Uitwisseling middelbare scholieren Tonami en Lisse Leerlingen van het Fioretticollege, locatie Sportlaan, en hun begeleiders gaan naar Japan in het kader van een uitwisseling.

Het reisgezelschap verzamelt zich op dinsdag 19 april a.s. om 11.00 uur nabij de hoofdingang van het Fioretticollege aan de Sportlaan. Vanaf deze plaats vertrekt men gezamenlijk naar Schiphol.

Vanaf 1992 is er een samenwerkingsverband tussen Lisse en haar zustergemeente Tonami in Japan. Er heeft al enkele keren een uitwisseling van middelbare scholieren plaatsgevonden. Volgens schema brengen dit jaar enkele leerlingen uit de brugklassen van het Fioretticollege en hun begeleiders een bezoek aan Japan.

De reis is van 19 april t/m 2 mei 2005 en het gezelschap bestaat uit twee begeleiders en acht leerlingen. De leerlingen betalen zelf de reiskosten (vliegreis Amsterdam-Osaka v.v.) en de gemeente Tonami betaalt de overige reiskosten en vrijwel alle verblijfkosten. Op het programma staan onder meer bezoeken aan de steden Hiroshima, Osaka, Toyama, Kyoto, Nara.

De leerlingen overnachten bij gastgezinnen. Van de leerlingen en begeleiders die aan deze reis deelnemen, wordt verlangd dat zij bij het tegenbezoek in 2006 optreden als gastgezin. Dit houdt in dat zij volgend jaar enkele dagen onderdak verschaffen aan Japanse leerlingen en/of begeleiders.

Op de foto: leerlingen van het Fioretti in Tonami in 2003