Gemeente Terneuzen

Persbericht 18-04-2005

Start werkzaamheden Noordstraat Terneuzen

Morgen, dinsdag 19 april, starten de wethouders van o.a. Ruimte en Openbare Werken met de eerste werkzaamheden voor de vernieuwing van de Noordstraat in Terneuzen. Tussen 12.00 en 12.30 uur zullen de wethouders A.M.G. van Waes en P.J. Hamelink met het benodigde gereedschap de eerste stenen verwijderen uit de Noordstraat, tussen nummer 89 en 107.

De komende maanden zal hard worden gewerkt om de Noordstraat in Terneuzen compleet te re-stylen. Het herinrichtingsvoorstel is in nauw overleg met de Winkeliersvereniging City en de organisatie Coördinatie en Management Terneuzen ontwikkeld.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Nu wordt een start gemaakt met het gebied Arsenaalstraat Korte Kerkstraat, inclusief een gedeelte van de Nieuwstraat. Dit gedeelte zal volgens planning de eerste week van juni klaar zijn. In de periode 30 mei tot 24 juni wordt het stuk van de Korte Kerkstraat tot de Havenstraat aangepakt. Van 20 juni tot 15 juli wordt gewerkt in het stuk van de Havenstraat tot de Kersstraat. Na de zomervakantie, van 15 augustus tot 9 september, is het laatste stuk aan de beurt, namelijk van de Kersstraat tot de Vlooswijkstraat.

Per fase zal eerst de bestaande bestrating worden verwijderd en afgevoerd. Om een fundering aan te brengen zal ook grond worden afgegraven. Vervolgens zal de nieuwe bestrating worden aangebracht. Na afloop van de werkzaamheden zal ook de openbare verlichting worden vernieuwd. Het winkelend publiek en de ondernemers zullen tijdens de werkzaamheden hinder ondervinden, maar het resultaat zal zeker de moeite waard zijn. Meer informatie is te vinden op: www.terneuzen.nl/actueel/projecten/herinrichtingnoordstraat

Noot aan de redactie:
U bent van harte welkom op dinsdag 19 april tussen 12.00 12.30 uur in de Noordstraat, tussen nummer 89 en 107.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright