Natuurmuseum Groningen


WUBBO OCKELS JUNIOR PRIJS 2006

Wubbo Ockels bezoekt Groningse scholen

Als start van de Wubbo Ockels Junio Prijs 2006 bezoekt Wubbo Ockels maandag 18 en dinsdag 19 april 2005 vijf basisscholen in Groningen en Paterswolde.

Met dit bezoek onderstreept Ockels zijn betrokkenheid bij het juniorproject en wil hij scholieren stimuleren en motiveren om hun eigen bijdrage te leveren aan een toekomstige, duurzame leefomgeving. Het bezoek vindt juist nu plaats omdat scholen in deze periode bepalen hoe het schoolprogramma voor het volgende leerjaar 2005/2006 er uit gaat zien. Programmamakers van het landelijk jeugdprogramma BlinQ zijn geinteresseerd in het project en gaan de eerste dag mee op pad naar de scholen. Scholen die mee willen doen kunnen zich tot 1 december 2005 aanmelden bij Natuurmuseum Groningen.

Op elke 1e woensdag van de maand worden in het museum depotrondleidingen gehouden. De rondleidingen worden gehouden tussen 14.00 en 16.30 uur. Deelname is gratis. Verder gelden de normale entreeprijzen. Er kunnen maximaal 8 personen meedoen. Met speciale wensen kan rekening worden gehouden. Het is ook mogelijk om op deze middag natuur- en bodemvondsten te laten determineren.