THE ICT NETWORKING EVENT

Geert Dales opent Friesland Paviljoen op TINE 2005

Op 19 april in Amsterdam RAI
Voormalige EZ-wethouder Amsterdam GEERT DALES
proost op succes fryslan house OP tine 2005

Geert Dales, Burgemeester van Leeuwarden en voormalig wethouder economische zaken van Amsterdam, zal tijdens de eerste dag van TINE - The ICT & Networking Event - 19 april een toost uitbrengen op het succes dat Friese ICT ondernemers met het Fryslân House, de Friese ICT Ambassade in Amsterdam, hebben.

Voor de derde achtereenvolgende keer is er een groot Friesland ICT Paviljoen waar 10 bedrijven, onder leiding van Snakeware, gezamenlijk laten zien wat Friesland in huis heeft aan hoogwaardige ICT oplossingen en dienstverlening. Het betreft Snakeware, Compano, Vincis, Cenned, Icit, LetStat, MetaMicro, Hawar IT, Dis Europe en ICT Center Friesland. Zij worden daarin gesteund door het Fryslân House. Met de uit te brengen toost en ludieke actie om met een miniatuur raceauto in recordtijd van Leeuwarden naar Amsterdam en weer terug te rijden zal blijken dat Friesland dichterbij ligt dan menigeen denkt. Het succes van de Friese ICT ondernemers wordt feestelijk ingeluid en een aantal klanten van de Friese ICT ondernemers, waaronder een delegatie van Schiphol, zullen hun ervaring delen met het publiek.

Als ex-Amsterdammer en kersverse Fries, wil ik graag bij de opening van het Friesland ICT Paviljoen aanwezig zijn en de toost uitbrengen op het succes dat Friese ICT ondernemers in Amsterdam hebben. Want het Friesland ICT Paviljoen en natuurlijk het Fryslân House biedt bij uitstek de kans om de verborgen Friese IT-talenten meer exposure te geven, zegt Geert Dales Burgemeester van Leeuwarden.

Ate van der Meer van Snakeware uit Sneek, initiatiefnemer van het Fryslân House en het Friesland ICT Paviljoen, begon met ambitieuze plannen voor de regio. Van der Meer: Het samenwerken en netwerken tussen de Friese ICT ondernemers in het Fryslân House en op het Friesland ICT Paviljoen zorgt ervoor dat wij als solide ICT bedrijven een unieke plek in het ICT wereldje innemen en dat steeds grotere namen durven te kiezen voor Friese ICT bedrijven. Het succes heeft zich inmiddels ook al aangediend in de vorm van tientallen meer klanten waaronder Achmea, Schiphol, Medisch Centrum Haaglanden, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stork Worksphere en DekaMarkt.

Met de feestelijke toost in het groots opgezette Friesland ICT Paviljoen in Amsterdam RAI wordt terug gekeken naar de afgelopen drie jaar. In 2003 kreeg het idee voor het Fryslân House, de Friese ICT Ambassade in Amsterdam, gestalte. In 2004 werd de start gemaakt van het Sales-kantoor met vergaderruimte en werkplekken. Van hieruit gaan de Friese ICT ondernemers op zoek naar opdrachten en wordt de Friese ICT-sector verder gepromoot met als gevolg eerdergenoemde successen, die dit jaar tijdens de TINE gevierd worden.

De tien ondernemingen die aanwezig zijn op TINE 2005, met een gemiddelde omvang van vijftien personeelsleden, zijn zo uitgekozen, dat ze elkaar aanvullen, zodat ze ook grotere opdrachten aankunnen. Van content management,online applicaties tot de aanleg van infrastructuur en 3-D visualisaties, de Friese ICT ondernemers kunnen er in voorzien.

De Friese bedrijven hebben volgens Van der Meer een streepje voor op hun westerse branchegenoten. Friezen staan bekend als uiterst betrouwbaar. Afspraak is afspraak. Opdrachtgevers komen bij ons niet voor verrassingen te staan. Solide bedrijven met solide oplossingen. De Friese volksaard als marketinginstrument.

TINE 2005 wordt van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 april gehouden in Amsterdam RAI. Het evenement is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Op woensdagavond ook tot 21:00 uur. Meer informatie over TINE 2005 is te vinden op de website www.tine.nl.

Op dinsdag 19 april opent Geert Dales in Amsterdam RAI het Friesland ICT Paviljoen dat met 10 samenwerkende Friese ICT bedrijven voor de derde maal op rij het grootste paviljoen is tijdens TINE The ICT & Networking Event 2005. U bent op 19 april om 17:00 uur van harte uitgenodigd in de Hollandhal van Amsterdam RAI (stand 11.112) om deze opening en aansluitend de proost op het succes van de Friese ICT ondernemers bij te wonen.

Voor meer informatie over het Friesland ICT Paviljoen kunt u contact opnemen met Ate van der Meer van Snakeware, tel. 0515 431895 of mobiel: 06 - 50 65 76 75.

Voor meer informatie over TINE 2005 kunt u contact opnemen Marieke Leenhouts, Press & PR manager Amsterdam RAI, tel. 020-5491212, e-mail m.leenhouts@rai.nl. Beeldmateriaal is te downloaden van de website www.tine.nl. Hier staan ook de laatste persberichten over het evenement.

18 apr 05 15:13