HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Wim Kok spreekt over rol hogescholen

Aankondiging

Welke waarde heeft het hoger beroepsonderwijs voor de samenleving? De Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseert een reeks jaarlijkse themabijeenkomsten waarbij die vraag centraal staat. Op de eerste HvA-lezing van 19 april as. spreken onder anderen oud-minister-president Wim Kok en Arie van der Zwan.

De hogescholen in Nederland ontwikkelen zich in toenemende mate tot veelzijdige centra voor de overdracht én ontwikkeling van kennis. Vanzelf komt daarbij de vraag naar voren wat wetenschap en bedrijfsleven eigenlijk van een afgestudeerde hbo-er verwachten. En hoe gaat de overheid hier mee om? Wat betekent dit voor het hbo in Europees verband? Wat biedt het hbo om ervoor te zorgen dat de afgestudeerde hbo-er een betekenisvolle bijdrage aan onze kenniseconomie kan leveren? Kortom, wat is de waarde van het hoger beroepsonderwijs voor de samenleving? Over deze en andere vragen wil de Hogeschool van Amsterdam graag jaarlijks van gedachten wisselen met iedereen die de toekomst van het Nederlandse hoger beroepsonderwijs ter harte gaat.

De eerste lezing op 19 april as. is dan ook het begin van wat een traditie moet worden. Na de opening door UvA-HvA collegevoorzitter Sijbolt Noorda spreekt Wim Kok over de essentiële rol van de hogescholen in Europees perspectief. Arie van der Zwan gaat vervolgens in op de miskenning van de betekenis van het Hoger Beroeps Onderwijs voor de Nederlandse samenleving. Daarna volgen interviews met vijf oud-studenten van de hogeschool, over hun ambities en het zelfvertrouwen waarmee zij na hun studie aan het werk zijn gegaan. Middagvoorzitter is Maria Henneman; het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Karin Bloemen.

Tijd en locatie
Dinsdag 19 april 14.00, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63 te Amsterdam.