Time : 4:07:00 PM
Date : Monday, April 18, 2005
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

Voordracht: "Heeft de scheikundige industrie nog een toekomst in Vlaanderen?"

"Heeft de scheikundige industrie nog een toekomst in Vlaanderen?" - Uitnodiging voordrachtenavond - dinsdag 19 april 2005, Ter Elst, Edegem

De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) en Fedichem Vlaanderen nodigen de pers van harte uit op hun voordrachtenavond "Heeft de scheikundige industrie nog een toekomst in Vlaanderen". Deze avond vindt plaats op dinsdagavond 19 april in Ter Elst te Edegem (Antwerpen). Eén van de sprekers is Vlaams
vice-minister-president en minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel Fientje Moerman. Zij zal de visie van de Vlaamse Regering terzake uiteenzetten.

De chemische industrie levert een grote bijdrage aan de welvaart in Vlaanderen. Ze zorgt voor een kwart van de waarde van de verwerkende industrie. Na Texas en Louisiana is de concentratie aan chemische bedrijven het grootst in Antwerpen. Onze industrie is er in geslaagd op het vlak van milieu, duurzaamheid en efficiëntie een belangrijke plaats in te nemen in Europa.

Ondanks het grote belang van de chemische industrie is er een duidelijk spanningsveld tussen de toenemende globalisering en de lokale beslommeringen. We houden allemaal wel van de producten maar niemand wil een fabriek in de achtertuin. Gelooft de overheid in tewerkstelling in de chemie? En hoe zit het met onze jeugd? Zijn ze nog geïnteresseerd in wetenschap en techniek?

Tijdens deze voordrachtenavond komen ook Philip Eykerman, Mc Kinsey en Carl Van Camp, Base Chemicals aan het woord. De avond start om 19.30u en eindigt na een vragenronde door het publiek rond 21.30u.

Het initiatief kadert in de voordrachtencyclus van het K VIV-Jaarthema "Chemie voor meer toekomst." Jaarlijks plaatst de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) een boeiend thema met een groot industrieel, economisch en maatschappelijk belang in the spotlight. Een brede waaier van evenementen, activiteiten, publicaties, perstussenkomsten en memoranda belichten (r)evoluties, mogelijkheden, kansen en pijnpunten. De K VIV formuleert hierbij duidelijke standpunten om de discussie tussen industrie, onderzoek, onderwijs en overheid te stimuleren.

Praktische info:
Datum: dinsdag 19 april
Uur: 19.30 uur - 21.30 uur
Locatie: Ter Elst, Ter Elststraat 10, 2650 Edegem
Uw deelname bevestigen aan: saskia.poppelier@kviv.be

Meer weten?
Saskia Poppelier
Communicatieverantwoordelijke K VIV
saskia.poppelier@kviv.be
03-260 08 40
www.kviv.be
www.chemievoormeertoekomst.be
www.kviv.be/chemie2005/voordrachten.html

Over de K VIV:
De K VIV werd opgericht in 1928 en verdedigt de belangen van universitair ingenieurs. De vereniging telt ongeveer 11.000 individuele leden. In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De K VIV is erkend als de Vlaamse vertegenwoordiger van bio- en burgerlijk ingenieurs. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.

URL: http://www.kviv.be
http://www.chemievoormeertoekomst.be
http://www.kviv.be/chemie2005/voordrachten.html