Persberichten 19/04 ochtend

Regio 19-04-2005

Noordwijkerhout Kop-staartbotsing Op maandag 18 april, omstreeks 17.00 uur, heeft op de Delfweg een aanrijding plaatsgevonden waar een vrachtauto en twee personenautos bij betrokken waren. De personenauto, bestuurd door een 44-jarige man uit De Zilk, remde af. De personenauto erachter, bestuurd door een 36-jarige man uit Zandvoort, kon op tijd stoppen. Echter, de vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Hillegom die achter de twee personenautos reed kon dat niet en botste op de personenauto voor zich. Hierdoor botsten achtereenvolgens alle betrokken voertuigen tegen elkaar. Bij de botsing is alleen blikschade ontstaan en geen persoonlijk letsel.

Waddinxveen Bedrijfsinbraak In een bedrijfspand op het industrieterrein Coenecoop is in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 april ingebroken. Via de achterzijde van het bedrijf zijn verdachten binnengekomen en hebben diverse goederen meegenomen waaronder een hoog aantal kilo ijzer. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Bodegraven Inbraak in winkels In een winkel aan het Raadhuisplein is op zondag 17 april ingebroken omstreeks 06.00 uur. Het is nog niet bekend wat er mee genomen is, wel is er inbraakschade aan de winkel. Op maandag 18 april is, omstreeks 12.30 uur, ingebroken in een winkel aan de Prins Hendrikstraat. De verdachten zijn via de voordeur binnengedrongen en hebben een nog onbekende hoeveelheid rookwaren buit gemaakt. Het onderzoek naar de inbraken wordt voortgezet.

Gouda Diefstal uit bedrijf De politie heeft op maandag 18 april om 19.15 uur een vijftal jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, aangehouden op de Tiendewegbrug. De jongens, allen inwoners van Gouda, werden er van verdacht ingebroken te hebben in een winkel aan de Lange Tiendeweg. De jongens gedroegen zich na de aanhouding recalcitrant. De ouders van de jongens zijn ingelicht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak in de winkel.

Schoonhoven Aanhoudingen De politie heeft afgelopen dagen drie jongens uit Schoonhoven van 15 (2) en 16 jaar en een 17-jarige jongen uit Nieuwpoort aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige Bergambachtenaar. De Bergambachtenaar werd op woensdag 13 april in de middag op de Leeghwaterstraat door de verdachten geslagen en geschopt. Aanleiding zou een eerdere ruzie zijn tussen de jongens.

Alphen aan den Rijn Mishandeling Op de parkeerplaats aan de Eikenlaan, is op maandag 18 april omstreeks 23.00 uur, een 17-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn mishandeld. De vrouw had in een café ruzie gekregen waarbij zij verwondingen in haar gezicht opliep. Zij is diezelfde avond overgebracht naar de huisartsenpost voor controle. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling.

Leiden Mishandeling Op maandag 18 april, omstreeks 15.30 uur, is er op het Transferium een bestuurder van een personenauto door een andere bestuurder van een personenauto mishandeld. De eerste bestuurder, een 23-jarige man uit Leiden hield voor korte tijd het verkeer op. De bestuurder van de andere auto die werd opgehouden, een 44-jarige man uit Katwijk, stapte vervolgens uit zijn auto. Er ontstond een woordenwisseling die uitmondde in een worsteling waarbij de man uit Katwijk hoofdletsel opliep. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in naar het voorval.