Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 19-04-2005

Bromfietser gewond bij ongeval
EMMEN Maandagavond rond 20.30 uur is een 19-jarige bromfietser uit Klazienaveen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed over de parkeerplaats bij het sportpark, waar net een 36-jarige man uit Emmen met zijn auto uit een parkeervak wegreed. De bromfiets raakte de auto en de bestuurder kwam tegen een boom terecht. Hij is met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis gebracht. (05-132521)

Motorrijder na diverse overtredingen opgepakt
ASSEN Maandagmiddag reed een 24-jarige man uit Kiel Windeweer met zijn motor over de Europaweg in Assen met een gedeeltelijk afgeplakte kentekenplaat. Politie en Koninklijke Marechaussee waren al naar de man op zoek omdat hij eerder in Zwolle was gesignaleerd. Toen de motorrijder merkte dat hij gevolgd werd door een auto van de Marechaussee en van de politie ging hij er vandoor. Een andere surveillanceauto trof hem op de A28 en wist hem aan de kant te krijgen. De man, die militair bleek te zijn, is aan de Marechaussee overgedragen. (05-132373)

Politie ontmantelt hennepkwekerij
ASSEN Maandagmiddag heeft de politie in de Hunsingostraat op de zolder van een woning een kwekerij met honderd hennepplanten ontmanteld. De 34-jarige bewoner is aangehouden en verhoord. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een taakstraf van 40 uur opgelegd. De kwekerij met alle toebehoren is vernietigd. (05-120538)

Bon voor fietsverlichting en belediging uitgedeeld DALEN Maandagavond zagen agenten in de Hoofdstraat een 18-jarige jongeman uit Coevorden fietsen zonder licht. Toen duidelijk werd dat hij daarvoor een bekeuring kreeg schold hij een van de politiemensen uit. Daarop is hij aangehouden en kreeg, behalve een bon voor de fietsverlichting, ook een snelrechtdagvaarding voor de belediging mee. (05-132537)

Politie houdt verdachte aan na inbraak ziekenhuis ASSEN Maandagnacht tegen halvier kreeg de politie een melding van een inbraak in een van de gebouwen van het ziekenhuis. Ter plaatse bleek een ruit te zijn ingegooid van een kantine. Daarna is deze kantine doorzocht. Buiten troffen agenten in de bosjes een 40-jarige man uit Assen aan. Hij is vervolgens aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. (05-132654)

Politie onderzoekt inbraak bankgebouw
PEIZE Maandagnacht rond halfvijf is ingebroken in een bankgebouw aan de Hoofdstraat. Een raam is vernield en uit het kantoor is een laptop gestolen. De politie onderzoekt deze zaak. (05-132565)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 06 22662875.