Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht 19-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Dief

BUNNIK Op maandag 18 april werd een man op verdenking van diefstal aangehouden door enkele getuigen.

Rond 16.35 uur zagen medewerkers van een bedrijf aan de J.F. Kennedylaan dat een onbekende man zich in hun pand bevond, terwijl hij daar niets had te zoeken. Vervolgens zag een 38-jarige medewerker uit Schijndel dat de man in zijn kantoor was geweest en zijn portemonnee nu was verdwenen. Enkele getuigen gingen achter de verdachte aan en wisten hem op het station aan te houden. Hij bleek de gestolen portemonnee niet meer bij zich te hebben, maar bij het nalopen van zijn vluchtroute werd de portemonnee teruggevonden. Het geld bleek er uit te zijn weggenomen.

De verdachte, een 36-jarige man uit Zwolle, werd even later aan de politie overgedragen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Invalidenwagen te water

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandag 18 april raakte de bestuurder van een invalidenwagen gewond bij een ongeval.

Rond 12.30 uur reed een 77-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg samen met zijn 75-jarige echtgenoot met een gemotoriseerde invalidenwagen over de Rijsenburgselaan. Ter hoogte van de wegversmalling bij de Sint Hubertuslaan schrok de Drieberger van een hem tegemoetkomend voertuig, die eerst door de wegversmalling reed.

De Drieberger stuurde naar rechts, raakte een stoeprand, reed een groenstrook op en belandde met de invalidenwagen op zijn zijkant in een sloot. Door getuigen werd de 75-jarige vrouw op het droge geholpen. Zij liep alleen natte voeten op. Haar man zat echter vast in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd.

Het slachtoffer is met letsel aan zijn hoofd per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht.