Gemeente Hilvarenbeek


College bezoekt dorpskernen

Jaarlijks vindt er overleg plaats tussen het college en alle belangenorganen uit de gemeente. Eenmaal per twee jaar brengt het college een bezoek aan alle dorpskernen.
Ook voor dit jaar staat er weer een aantal dorpsbezoeken op het programma. Burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris leggen ieder dorpsbezoek af per fiets en worden op hun rondrit door de kern vergezeld door het belangenorgaan dat de inwoners van de betreffende kern vertegenwoordigt. De belangenorganen stippelen de route uit en dragen gespreks-onderwerpen aan.
Iedere dorpsbezoek wordt afgesloten met een informele bijeenkomst waar gelegenheid is om met het college na te praten; onder meer over onderwerpen die tijdens de fietstocht de revue gepasseerd hebben.

De komende maanden staan de volgende kernenbezoeken op de agenda: dinsdag 19 april Diessen dinsdag 26 april Haghorst dinsdag 24 mei Biest-Houtakker dinsdag 28 juni Baarschot

Afgelopen najaar bracht het college op uitnodiging van Esbeeks Belang al een bezoek aan Esbeek. Besloten is om dit bezoek te beschouwen als eerste uit een nieuwe reeks van dorpsbezoeken.