Politie Groningen

Persberichten dinsdag 19 april 2005

provincie Groningen 19-04-2005 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandag op één locatie in de stad een
snelheidscontrole gehouden.
Hoendiep: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: man met onklaar jachtgeweer aangehouden
In de Johannes Vermeerstraat heeft de politie maandagmiddag een 33-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Een alerte getuige had gezien dat de verdachte vermoedelijk een vuurwapen bij zich had. Op aanwijzing van de getuige kon de politie de Amsterdammer inrekenen. Hij bleek in een vuilniszak een onklaar gemaakt dubbelloops jachtgeweer bij zich te hebben. Het wapen kon niet meer geknikt worden en ook waren de lopen dicht gemaakt. De verdachte werd gehoord. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Het jachtgeweer werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: twee gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising
Moermanskweg/Rostockweg/Odenseweg zijn maandagavond twee gewonden gevallen. Een 29-jarige man uit Groningen verleende in zijn auto op de kruising geen voorrang aan een 53-jarige automobilist uit Ten Post, waarna een botsing ontstond. De Stadjer en een 29-jarige vrouw, die naast hem zat, raakten gewond door de aanrijding. De vrouw moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Beide slachtoffers werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 53-jarige bleef ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

Hoogezand: bedrijfsleider bakkerij overvallen: politie zoekt getuigen Een 38-jarige man uit Hoogezand is zaterdagavond bij zijn bakkerij in het winkelcentrum aan het Gorecht-Oost door twee onbekende mannen overvallen. De Hoogezandster had net de geldelijke opbrengst van enkele dagen opgehaald bij de winkel. Bij het verlaten van het pand werd de man door twee vermomde overvallers beetgepakt. Vervolgens werden de tassen, met daarin het geld, uit zijn handen gepakt. Beide mannen waren volgens de bedrijfsleider vermomd en in het bezit van een vuurwapen. Na de overval wisten beide daders te ontkomen. De 38-jarige heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft direct na de overval een buurtonderzoek gehouden, dat geen resultaat opleverde. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie zoekt tevens getuigen die iets van de overval hebben gezien. De overval vond zaterdag 16 april 2005, omstreeks 21.00 uur plaats bij de bakkerij in het winkelcentrum Gorecht-Oost. Mensen die iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met basiseenheid Hoogezand via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Winschoten: politie zoekt getuigen van mishandeling machinist De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling, die afgelopen vrijdag 15 april in de trein van Nieuweschans naar Winschoten heeft plaatsgevonden. Een machinist van de trein werd volgens eigen zeggen door een 21-jarige man uit Oudezijl na onenigheid geslagen. De Oudezijlster werd vervolgens door de politie uit de trein gehaald en aangehouden. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Reizigers die in de betreffende trein hebben gezeten en iets van het incident hebben gezien, worden verzocht om contact op te nemen met basiseenheid Winschoten via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Het betrof de trein die om 19.22 uur uit Nieuweschans vertrok en tien minuten later op spoor 2 in Winschoten aankwam.

Er volgen nog meer regioberichten