Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

plantronics komt met breedste serie Bluetooth producten ooit®

Plantronics eerste die draadloze bewegingsvrijheid biedt voor alle Bluetooth-gebruikers

Hoofddorp - 19 april 2005 - Plantronics, marktleider in communicatieheadsets, komt met in totaal vier nieuwe Bluetooth producten, waaronder de eerste Bluetooth speakerphone en de veelzijdigste Bluetooth headset tot nu toe. Alle producten zijn bestemd voor zowel professionele gebruikers als doorsnee consumenten en zijn gebaseerd op Plantronics' doorwrochte kennis van de technologie die ongekend goede geluidskwaliteit garandeert in combinatie met fraai vormgegeven oplossingen.

Veelzijdig

Met de bekroonde multipoint Voyager 510 Bluetooth headset kan de gebruiker naadloos switchen tussen twee Bluetoothtoestellen, zoals een mobiele telefoon, de vaste telefoon, de laptop etc. De mobiele werker heeft aan één simpele headset genoeg om de gehele werkdag te communiceren, waar hij zich ook bevindt - op kantoor, op de weg, of waar dan ook.

De Voyager 510 Bluetooth headset is licht van gewicht (15 gram) en ergonomisch vormgegeven voor maximaal comfort. De headset heeft een spreektijd van 6 uur en 100 uur standby, en is uitgerust met een lawaaionderdrukkende microfoon voor een perfecte geluidskwaliteit. De headset is als standalone apparaat beschikbaar, maar ook in complete uitvoering met docking station als upgrade van bestaande vaste (bureau)telefoons, die daarmee Bluetooth-compatibel worden. Het complete systeem kost ongeveer ¤250, (ex BTW) en de standalone headset ¤79 (incl. BTW). Beide systemen zijn vanaf komende zomer beschikbaar.

Betaalbaar

Plantronics' nieuwste eenvoudige Bluetooth headset, codenaam Tonga, is fraai vormgegeven en makkelijk in het gebruik, maar heeft toch alle voordelen van een volwaardige Bluetooth headset, zoals de onbegrensde mobiliteit, tegen de betaalbare prijs van ¤49 (incl. BTW). De headset zal deze zomer verkrijgbaar zijn en heeft 10 uur spreektijd, 240 uur standby en een intuïtieve joystick voor het aannemen en afbreken van gesprekken.

Wenselijk

Plantronics' paradepaard Bluetooth headset, codenaam Tahiti, weegt minder dan 10 gram en is daarmee een van de kleinste Bluetooth headsets op de markt. De headset is bedoeld voor mensen met stijlgevoel. Het apparaat is uitgevoerd met moderne materialen en heeft een innovatieve oplader. Het heeft een trilfunctie voor inkomende oproepen en een triple A top-up oplader. De headset is gebaseerd op Bluetooth versie 1.2 software en beschikt over multipoint connectivity voor het switchen tussen mobiele apparatuur. De verkoopprijs moet nog worden vastgesteld; de beschikbaarheid is voorzien voor dit najaar.

"Wij verwachten dat Bluetooth dit jaar echt van de grond komt. Dat is ook de reden dat we nu een serie producten op de markt brengen die onze kennis van headsets combineert met een aantal gebruiksvarianten waar de markt naar vraagt," zegt Paul Clark, EMEA Marketing Director voor Plantronics. "Bovendien verplaatsen we onze kennis naar nieuwe productgebieden en zijn we opgetogen over de introductie van onze eerste Bluetooth speakerphone."

Innovatie

Plantronics' eerste Bluetooth speakerphone, codenaam Myna, komt deze zomer op de markt. Het apparaat heeft een spreektijd van 5 uur en een standbytijd van 120 uur. De geluidskwaliteit is uitstekend en de geluidssterkte is voldoende voor gebruik in de auto. In het ontwerp is rekening gehouden met actieve lawaaibeperking en echo-onderdrukking, waardoor beide zijden van de conversatie luid en duidelijk te horen zijn, ongeacht de omgevingsomstandigheden.

Het hypermoderne ontwerp is licht van gewicht en prima draagbaar, waardoor draadloze conversatie overal en altijd mogelijk is. De speakerphone kan worden vastgeklemd aan de zonneklep, op het bureau worden gezet, of in de hotelkamer worden geplaatst. Als een verdergaande privacy wordt gewenst kan een headset met draadverbinding worden ingeplugd. De speakerphone synchroniseert automatisch met een mobiel telefoonboek en heeft voice dialing in zeven talen, onafhankelijk van de spreker. Het apparaat gaat ongeveer ¤130 kosten.

# # #

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 4000 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,...." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 18 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl

Testexemplaren van de Voyager 510 headset zijn op aanvraag beschikbaar

# # #

Plantronics, the logo design and Plantronics and the logo design combined are trademarks or registered trademarks of Plantronics Inc. All other trademarks are the property of their respective owners.

Best of Innovations Award CES 2005