Gemeente Oirschot

Beleidsnota\'s/Beleidsregels

Compensatiebeleid inzake ammoniak bij vergunningverlening

De gemeente Oirschot kent veel natuur- en landschapswaarden, welke bij milieuvergunningverlening extra bescherming krijgen. Door de vele agrarische bedrijven hebben we in Oirschot te maken met een hoge verzuringsgraad door ammoniakemissie. Deze reeds aanwezige achtergronddepositie van ammoniak resulteert vaak in een negatief besluit op een ingediende aanvraag om milieuvergunning.

Het compensatiebeleid biedt bedrijven de mogelijkheid om toch uit te breiden, terwijl voor het milieu ook vooruitgang wordt geboekt. Voorwaarde is dat de toegestane vermeerdering van de ammoniakdepositie bij het ene bedrijf gepaard gaat met een afname van depositie van omliggende bedrijven, die op hetzelfde kwetsbare gebied lozen' (compensatie).

Het college van burgemeester en wethouders heeft dit nieuwe compensatiebeleid in ontwerpbesluit vastgesteld. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze beleidsregel wordt met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voorbereid. Het compensatiebeleid inzake ammoniak wordt als beleid vastgesteld bij de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer en de Europese wet- en regelgeving.

Inzagetermijn: dinsdag 19 april 2005 tot woensdag 18 mei 2005.

Zienswijzen: Belanghebbenden kunnen gedurende die termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij het college (zie Toelichting).