Gemeente Enschede

4/5 mei Comité heeft nieuwe website

dinsdag 19-04-2005

Om de jongere generatie nadrukkelijker te betrekken bij de herdenking en de viering van 4 en 5 mei heeft het 4/5 mei Comité van Enschede een student van de Saxion Hogeschool opdracht gegeven te onderzoeken wat de mening van jongeren over Enschede in de Tweede Wereldoorlog en wat hun behoefte aan informatievoorziening is.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de jeugd voor werkstukken of geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog heel duidelijk gebruikt maakt van het internet. Voor wat betreft Enschede stond daar er tot nu toe weinig op internet.

Het 4/5 mei Comité Enschede heeft vervolgens een website laten ontwikkelen, door studenten van de Saxion Hogeschool Enschede, als onderdeel van het adoptieplan van de school. De website is op vrijdag
1 april, de datum waarop Enschede 60 jaar geleden is bevrijd, officieel geopend door wethouder Joop Hassink Op de website staat naast interessante informatie over de 2^e wereldoorlog in Enschede, ook de activiteiten die plaatsvinden op 4 en 5 mei as. Het adres van de website is: www.4en5meienschede.nl

Oproep

Tevens roept het 4/5 Mei Comite vrijwilligers op die geïnterresseerd zijn om deze site te vullen en eventueel vragen te beantwoorden. U kunt zich daarvoor opgeven bij Marjo Versteegh, tel. 053 - 481 8217.


---