Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 19-04-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Autokraak en achtervolging

DOORN / AMERSFOORT Op maandag 18 april werd een autokraker na een achtervolging aangehouden in een gestolen auto.

Rond 11.25 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op het Sitiopark / Schoonoordselaan in Doorn. Getuigen hadden de autokraak gezien en zagen de verdachte in een auto vluchten. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen de auto met daarin de verdachte op de Beaufortweg rijden. Zij gaven de verdachte een stopteken, maar hij weigerde te stoppen en ging er vandoor. Daarop werd de achtervolging met zwaailicht en sirene ingezet.

De verdachte vluchtte richting Woudenberg en door de politiemeldkamer werden meerdere politie-eenheden die kant op gedirigeerd. Op de Arnhemseweg werd de verdachte van voren en achteren ingesloten door politieautos, maar wist op het fietspad te komen. Daarbij moest een fietser voor hem uitwijken om niet frontaal te worden aangereden. De verdachte zette zijn vlucht voort in de richting van Amersfoort. Daarbij haalde hij snelheden van 140 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. De verdachte reed enkele malen met onverminderde snelheid door rood verkeerslicht. Gezien de zeer grote gevaarzetting werd daarop besloten de achtervolging te staken en verloren de politie-eenheden het zicht op de auto van de verdachte.

Politie-eenheden bleven uitkijken naar de verdachte en zijn auto. Daarbij werd de auto rond 12.10 uur verlaten aangetroffen op de Celsiusstraat in Amersfoort. Politiemensen bleven naar de verdachte zoeken en zij zagen hem rond 12.20 uur op de Albert Cuijpstraat in Amersfoort lopen, waar hij werd aangehouden.

De auto waarin hij reed was afgelopen weekend in Amersfoort gestolen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Winkeldievegge

VEENENDAAL Op maandag 18 april werd een meisje aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Corridor dat een meisje met drie kledingstukken een paskamer inging, maar er met twee uitkwam. Zij werd door de medewerker aangesproken, ontkende aanvankelijk de diefstal, maar toen het gestolen kledingstuk in haar tas werd aangetroffen, bekende zij de diefstal. De verdachte, een 17-jarig meisje uit Ede (Gld), werd even later aan de politie overgedragen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.