Dienstenbond CNV

Sociaal Plan voor medewerkers bij Media Groep Limburg 19-04-2005

Met de directie van de Media Groep Limburg (MGL) is overeenstemming bereikt over een Sociaal Plan voor de personeelsreductie met 35 ftes waarvan 30 ftes op de redactionele afdelingen van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad.

Bonden hebben besloten gezien de inhoud van het plan om dit met een positief advies aan deu als lid voor te leggen.

De belangrijkste punten kort wergegeven:

Dit Sociaal Plan, dat loopt van 1 mei 2005 tot en met 31 december 2005, kent voorafgaand aan de fase van boventalligheid gedurende een periode van 4 weken een vrijwilligheidsfase. Hierdoor kunnen zij plaats maken voor een collega, waardoor gedwongen ontslagen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Mocht er toch boventalligheid ontstaan, dan kan er gebruik worden gemaakt van een bemiddelingstraject, waarvan de duur afhankelijk is van de leeftijd van de medewerker.

Mocht de boventallige medewerker niet te herplaatsen zijn binnen de voor die medewerker gestelde maximumtermijn, dan hoeft niet direct ontslag te volgen, maar wordt dit ook niet uitgesloten. Er kan dan een beroep worden gedaan op de hardheidsclausule. Dus echt maatwerk!

Bijgaand treft u de tekst van het Sociaal Plan MGL 2005 aan, alsmede een stemformulier waarop u kunt aangeven of u kunt instemmen met dit plan.

Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. U kunt mij bereiken via (040)2116674 of k.baelemans@cnvdibo.nl