Stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht 19-04-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Te diep in glaasje gekeken

UTRECHT Op maandagavond heeft de politie een 25- jarige automobilist man uit Soest aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Omstreeks 22.10 uur zagen agenten de automobilist over het fietspad rijden op de Vleutsenseweg. Zij hebben de man staande gehouden en roken tijdens het gesprek een alcohollucht. Hierop hebben zij een blaastest bij hem afgenomen, waaruit bleek dat hij inderdaad teveel had gedronken. De man werd aangehouden en de ademanalyse in het politiebureau wees 525 ug/l uit. Dit is bijna 2½ keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden over het fietspad en voor het rijden onder invloed.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag is een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.25 uur kwam bij de politie de melding binnen dat winkelpersoneel van een winkel aan de St.-Jacobstraat, een winkeldief hadden aangehouden. Zij hadden gezien dat de verdachte met een aantal broeken de paskamer was ingegaan. Toen hij klaar was met passen, kwam hij de paskamer uit met één broek minder. Hij bleek een nieuwe broek onder zijn eigen broek te hebben aangetrokken. Hij is overgedragen aan de politie. De verdachte is een veelpleger en is in verzekering gesteld.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op maandagmiddag kwam bij de politie de melding binnen dat een vrouw was beroofd van haar tas en dat omstanders de verdachten hadden aangehouden.

Omstreeks 17.15 uur wilde een 59-jarige vrouw uit Utrecht een supermarkt aan de Otterstraat binnen gaan, toen haar tas van de treeplank van haar scootmobiel werd gegrist. Een 34-jarige getuige uit Utrecht zag het gebeuren en rende achter de verdachte aan. De verdachte rende in de richting van een 22-jarige man uit Utrecht, deze wist de verdachte vast te pakken. Samen met nog een 28-jarige man uit Utrecht, wisten de drie oplettende burgers de verdachte vast te houden. Zij hebben de 29-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie is zeer te spreken over het daadkrachtige optreden van de getuigen.

Jongen aangehouden

UTRECHT Op maandagochtend is een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 08.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een 29-jarige vrouw uit Utrecht haar gestolen bromfiets had zien rijden op de Händelstraat. Op de Franz Schubertstraat zagen agenten een jongen die aan het opgegeven signalement voldeed. In de omgeving werd ook de scooter aangetroffen. De 15-jarige jongen is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op maandagavond is een 25-jarige man uit IJsselstein gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 18.10 uur reed een 25-jarige man uit IJsselstein over de Waterlinieweg, komende uit de richting van het verkeersplein Laagraven. Hij zag te laat dat voertuigen voor hem moesten remmen. Hij botste hierdoor op de inmiddels stilstaande auto van een 27-jarige bestuurder uit Utrecht. Deze botste vervolgens tegen een 32-jarige bestuurder uit Utrecht, welke op zijn buurt weer tegen 46-automobilist uit Wervershoof botste. Het 25-jarige slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. Twee voertuigen raakten totall loss en werden weggesleept met behulp van een takelwagen.