Gemeente Lisse

19-04-2005 Feestelijke opening Lokaal Loket Lisse

Na enkele weken proefdraaien, is Lokaal Loket Lisse op donderdag 14 april officieel geopend. Inwoners van de gemeente Lisse kunnen met al hun vragen over wonen, zorg en welzijn bij dit loket terecht. Bij de opening waren tientallen geïnteresseerden aanwezig.

De adviseurs die in Lokaal Loket Lisse werkzaam zijn, hadden de eer om het lint door te knippen. De directeuren van de betrokken organisaties en wethouder De Roon gaven hun samenwerking in Lokaal Loket Lisse symbolisch weer door elk een ballon aan het logo van Lokaal Loket Lisse te bevestigen, waarna de voorzitter van de Seniorenraad Lisse, mevrouw Van Amersfoort, het logo de lucht in heeft laten gaan.

In zijn dubbelspeech met de directeur van Trias Woondiensten, mevrouw Langezaal, gaf wethouder De Roon aan zeer verheugd te zijn over de opening van het loket. Voor de opening van het loket moesten burgers met hun vragen soms bij heel wat organisaties en instanties langs en werden ze soms van het kastje naar de muur gestuurd. Het is ideaal als burgers met hun vragen die soms een heleboel verschillende aspecten raken, op één plaats terecht kunnen. Ik ben er trots op dat we erin geslaagd zijn maar liefst 9 instanties in het loket te verenigen. Alle relevante terreinen zijn betrokken. Dit biedt een goed uitgangspunt voor een adequate beantwoording van vragen.

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid biedt belangeloos huisvesting aan het loket. De heer Limberger, lid van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid, benadrukte in zijn toespraak het belang van persoonlijk contact met klanten.

De openingsceremonie werd beëindigd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst door de negen betrokken organisaties.

Informatie over Lokaal Loket Lisse
Bij Lokaal Loket Lisse kan men terecht voor:

* informatie en advies over bijvoorbeeld huurwoningen, aanleunwoningen, verhuiskostenvergoeding, woningaanpassing, huursubsidie etcetera (Wonen)

* informatie en advies over bijvoorbeeld verpleeghuisplaatsen, thuiszorg, hulpmiddelen als rolstoelen en rollators, (collectieve) ziektekostenverzekering etcetera (Zorg)

* informatie en advies over bijvoorbeeld maaltijd aan huis, culturele en recreatieve activiteiten, vervoersmogelijkheden, hulp bij eenzaamheid, relatieproblemen of persoonlijk verlies, bijzondere bijstand, Wet Werk en bijstand etcetera (Welzijn)
* foldermateriaal over wonen, zorg en welzijn
* een vertrouwelijk gesprek met een adviseur zonder eerst een afspraak te hoeven maken

Openingstijden
Lokaal Loket Lisse is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het adres is Kanaalstraat 77a (Verzekeringswinkel Zorg en Zekerheid), telefoon: (0252) 42 70 07, e-mail: info@lokaalloketlisse.nl, website : www.lokaalloketlisse.nl