VERENIGING EIGEN HUIS
http://www.eigenhuis.nl

Eigen Huis: geen steun aan kandidaat Bremer

Kandidaat Bremer zet kiezers waterschapsverkiezingen op verkeerde been

Amersfoort, 19 april 2004

Vereniging Eigen Huis steunt op geen enkele wijze de kandidatuur van drs. ing. Hans Bremer uit Amsterdam, die zich verkiesbaar stelt voor een bestuurszetel in verschillende waterschappen.

Vereniging Eigen Huis heeft de heer Bremer gesommeerd zich te onthouden van uitspraken die de suggestie wekken dat zijn kandidatuur en politieke agenda steun genieten van de vereniging. In een onlangs in de regio Amsterdam huis-aan-huis verspreid verkiezingspamflet suggereert Bremer dat hij in zijn strijd voor een zetel in het Waterschapsbestuur en in zijn politieke standpunten ondersteund wordt door Vereniging Eigen Huis. Deze beweringen, alsmede de suggestie van samenwerking die wordt gewekt door het meerdere malen prominent vermelden van de naam 'Vereniging Eigen Huis' zijn beiden pertinent onjuist.

Vereniging Eigen Huis wenst op geen enkele wijze met de heer Bremer in verband te worden gebracht. Het Openbaar Ministerie in Zwolle is een strafrechtelijk onderzoek tegen Bremer gestart in verband met verkiezingsfraude. De Unie van Waterschappen bevestigt dat verschillende waterschappen civiele procedures tegen Bremer overwegen of starten. Deze procedures zijn gericht op het verhalen van de kosten van de door fraude noodzakelijk geworden herverkiezingen.


---

Noot voor de redactie,