1e persbericht van dinsdag 19 april 2005

Eindhoven 19-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging

In een woning in Tongelre is dinsdag om 1.15 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg een melding dat hij in de woning zijn 25-jarige vriendin zou mishandelen. De politie ging ter plaatse, maar de vrouw durfde geen aangifte te doen. Een kennis vertelde de politie wat er was gebeurd. Dat vond de 24-jarige verdachte niet leuk, waarna hij de kennis in het bijzijn van de politiemensen verbaal met de dood bedreigde. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagochtend het rijbewijs ingenomen van een man van 31 jaar uit Eindhoven. Een agent zag hem rond 6.00 uur met een gecorrigeerde snelheid van 111 km/u op de Eisenhowerlaan in een auto rijden. Er mag daar 50 km/u worden gereden. De man is aan de kant gezet, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Amsterdam/Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen partner

De politie heeft maandagavond rond 18.45 uur een man van 26 jaar uit Eindhoven aangehouden in een woning van een familielid in Amsterdam. Hij zou maandagochtend zijn 26-jarige partner in hun woning in Woensel-Zuid bij een ruzie met een pistool hebben bedreigd. De vrouw deed daarvan aangifte, waarna de politie de man is gaan zoeken. Hij werd aangetroffen in de woning in Amsterdam, aangehouden, overgebracht naar Eindhoven en ingesloten voor verder onderzoek. Het vuurwapen bleek overigens een neppistool te zijn.

Helmond: Inbraak in woning

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Schutterslaan. De achterdeur is opengebroken en de bewoners missen een gsm, een digitale fotocamera en 40 euro.

Sterksel: Inbraak in horecazaak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Pastoor P. Thijssenlaan zijn twee gokkasten opengebroken waarna er een onbekend geldbedrag uit werd weggehaald. Ook verdween de spaarkas. Dat gebeurde dinsdagochtend rond
5.30 uur. De toegangsdeur aan de voorkant van de zaak is opengebroken.

Sterksel: Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand

Bij een brand in een woning aan de Ronde Bleek is maandagavond om
19.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. De brand was op de zolder. De brandweer bluste de brand en zag dat daar een kwekerij was geweest. Op de eerste verdieping stonden in twee kamers 722 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De eigenaars, twee mannen van 52 en 58 jaar uit Sterksel, en de 47-jarige huurder van de woning zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Woninginbraak

Tussen zaterdag 15.30 uur en maandag 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Nijlandlaan. Daarbij werden onder meer een televisie, een fototoestel, een videocamera en enkele honderden euros contant geld weggehaald. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Veldhoven: Man aangehouden na inbraak in school

Op de Grassavanne in Eindhoven is dinsdag om 3.35 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige meldde dat er werd ingebroken in een school aan de Blaarthemseweg in Veldhoven. Er waren bij de school drie ruiten vernield en buiten de school stonden twee computerschermen. De getuige meldde dat er twee mannen op een bromfiets waren weggereden. Politiemensen zagen op de Vijverstraat in Veldhoven een bromfiets met daarop twee mannen rijden. Ze gingen er vandoor toen ze de politie zagen. De achtervolging eindigde bij de Grassavanne waar de bromfietsberijders in een sloot belandden. Ze gingen er te voet vandoor. Een van hen kon achterhaald worden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Bij de bromfiets werden twee computerschermen gevonden.